Filmové události #46/16: Sheldon z Teorie velkého třesku bude mít vlastní seriál, hledá se nový Brumbál

fantasticka_zvirata_a_kde_je_janit_posterFantastická zvířata nepřestávají lákat na přicházející pětidílnou sérii.

Po potvrzení Johnnyho Deppa v roli černokněžníka Grindelwalda ve Fantastických zvířatech a kde je najít je jisté, že se v některém dalším pokračování objeví i sám Albus Brumbál. Na plátnech ožijí Frediie Mercury a J. R. R. Tolkien ve svých životopisech. Šestka Mission Impossible přijde v létě 2018.

#46/16

fantasticka_zvirata_a_kde_je_najit_foto_a02

Zemřel poslední z hrdinů z původních Sedmi statečných, představitel Leeho, Robert Vaughn. Ve věku 83 let podlehl leukémii. Robert Vaughn se dostal do povědomí veřejnosti už v roce 1959, rok před Sedmi statečnými, kdy byl nominován na Oscara za roli ve filmu Hoši z Filadelfie. Později se objevoval spíše v televizi, v devadesátých letech se objevil v seriálech Chůva k pohledání nebo Zákon a pořádek.

Český film Cesta vzhůru zabodoval na prestižním kanadském festivalu. The Banff Mountain Film and Book Festival je přehlídkou filmů s horskou tematikou a tuzemský snímek režiséra Davida Čálka si odváží cenu za nejlepší celovečerní horský film. Ten vypráví životní příběh horolezce Romana Jaroše, který jako první Čech vystoupal na K2, a nabízí ucelený pohled na horolezectví.

Na Valentýna příštího roku se do kin dostane dvojka Padesáti odstínů. Film by měl stejně jako knížka přitvrdit a Padesát odstínů temnoty si tak oficiálně vysloužilo nálepku nepřístupnosti pro mladší 17 let. Do českých kin dorazí snímek 9. února 2017.

padesat_odstinu_temnoty_poster

Minulý týden proběhla zpráva, že role Johnnyho Deppa ve Fantastických zvířatech a kde je najít se objeví i v dalších dílech. Teď už potvrzený představitel černokněžníka Grindelwalda zavdal příčinu spekulacím o vystupování Brumbála, které se ukázaly jako pravdivé. Vyvstává tak další otázka, kdo si zahraje respektovaného kouzelníka a ředitele Bradavic.

teorie_velkeho_tresku_foto_01Teorie velkého třesku právě vysílá desátou řadu a tvůrci zamýšlí změnu. Sheldon Cooper, nejvýraznější postava seriálu, by měl dostat vlastní seriál. Ten by se vrátil do doby před začátkem původního seriálu, mapoval by život geniálního a sociopatického vědce od dospívání do seznámení se zbytkem postav Teorie velkého třesku. Tvůrcům by odpadl závazek vysokých honorářů dnes již hvězdného hereckého ansámblu. Podobnou cestou se vydal seriál Joey, který se zaměřil na charakter Matta LeBlanca, jednoho ze šestice Přátel.

Biografie se dočká i Freddie Mercury. V dlouho chystaném portrétu zpěváka si měl původně zahrát Sacha Baron Cohen, ale střídá jej Rami Malek, známý ze seriálu Mr. Robot.

S názvem Middle Earth (Středozemě) se výhledově chystá na filmová plátna životopis velikána fantasy literatury a otce Hobita a Pána prstenů J. R. R. Tolkiena. Režisér James Strong vychází ze scénáře Anguse Fletchera, který na přípravách strávil šest let rozhovory a procházením archivů.

S šestkou Mission Impossible se Tom Cruise vrátí v létě 2018, konkrétně v červenci. Natáčet by se mělo začít na jaře 2017. Režírovat bude stejně jako pětku Christopher McQuarrie. Ten má na svědomí i scénář a je prvním režisérem série, který se ujme už druhého pokračování. Před ním se na Mission Impossible podíleli Brian De Palma, John Woo, J.J. Abrams a Brad Bird.

mission_impossible_5_foto_a02

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací