Filmové události #47/16: ČT točí druhou řadu První republiky, Fantastická zvířata se stále hledají

doctor_strange_2016_poster_v3Do kin přišla Fantastická zvířata a kde je najít, už se řeší detaily čtyř pokračování.

Uherské Hradiště pohostí „zimní filmovou školu“, Česká televize po dvou letech točí pokračování První republiky. Příští rok se objeví nová Kráska a zvíře s Emmou Watson, plánuje se i remake Robina Hooda. Doctor Strange zatím předstihl v tržbách trháky posledních let.

 

#47/16

Na České televizi vzniká druhá řada seriálu První republika. Režíruje opět Biser A. Arichtev a natáčí se ve středních Čechách. Druhá řada bude mít 13 dílů a posune se v čase o osm let dál do roku 1928, kdy se z vězení vrátí jedna z hlavních postav, Jaroslav Valenta v podání Jiřího Vyorálka. Blíží se světová krize a samostatné Československo slaví deset let. Přesto se děj oproti první řadě seriálu z roku 2014 nebude tolik vázat na dobové dění. Na televizních obrazovkách se První republika objeví nejdřív na podzim příštího roku.

Už příští rok se představí nová Kráska a zvíře. V hlavní roli diváci uvidí Emmu Watson, její protějšek si zahraje Dan Stevens. V novém melancholickém traileru tvůrci od Disneyho lákají na řadu postav, stvoření a různých prostředí, určitě je na co se těšit. Ve vedlejších rolích se představí Emma Thompson, Luke Evans, Ewan McGregor a řada dalších. Film v režii Bila Condona (Mr. Holmes, Twilight sága: Rozbřesk) přijde do českých kin 16. března 2017.

Uherské Hradiště se opět zahalí do filmového. Mezi 24. a 27. listopadem bude moravské město hostit Dny britského filmu a kultury s podtitulem Postkoloniální film. Program se zaměří na vztah Evropy a Velké Británie a jejích bývalých kolonií. Diváci se mohou těšit snímky známých, tak dosud neobjevených autorů. Program doplní cyklus přednášek nebo výstava fotografií z Londýna šedesátých let.

Jako pohodová podívaná se jeví podle nového traileru Kong: Ostrov lebek. Rozmanitou skupinu průzkumníků na nezmapovaném ostrově uprostřed Pacifiku překvapí nejen zvláštní tvorové, ale také obří opice. Originální zpracování ohraného tématu King Konga se ponese na vlně humoru, za zmínku stojí obsazení. Objeví se Samuel L. Jackson, Tom Hiddleston nebo John Goodman. V českých kinech se film objeví 9. března 2017.

Doctor Strange za necelé dva týdny po celosvětové premiéře předstihl v celkových tržbách takové hity jako Neuvěřitelný Hulk, Kapitán Amerika: Návrat prvního Avengera, Iron Man nebo Thor. Dosud vydělal 493 milionů dolarů, z toho téměř 340 milionů mimo Severní Ameriku.

Pokračuje napínání okolo Fantastických zvířat a kde je najít, o kterých už je teď jasné, že budou mít pět dílů. Po potvrzení Johnnyho Deppa v roli černokněžníka Grindelwalda a oznámení role Albuse Brumbála, pro kterého se nyní hledá protagonista, tvůrci potvrdili, že děj skončí až v roce 1945. Slavný střet dvou zmíněných kouzelníků by tak mohl souviset s koncem druhé světové války.

Dalšího remaku se dočká i Robin Hood. Od poslední adaptace Ridleyho Scotta a Russella Crowea uplynulo šest let a teď by měla vzniknout nová verze s názvem Robin Hood: Origins podle scénáře Jobyho Harolda, který už se podílel na Králi Artušovi: Legendě o meči. Novým rytířem ze Sherwoodu se stane Taron Egerton (Kingsman, Orel Eddie), Marianu si zahraje Eve Hewson. Další role ztvární Jamie Foxx nebo Jamie Dornan.

kingsman_tajna_sluzba_foto_c01

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací