Filmové události #48/16: Dvojka Deadpoola má režiséra, v Praze se konal Famufest

deadpool_posterPřehlídce studentských filmů letos kralovala láska v dokumentu.

V pokročilém věku zemřel František Peterka, představitel legendárního Krakonoše z dětského večerníčku. Česká televize uvede dokument o faráři Toufarovi. Na kanálu televize Prima se Češi utkají ve vědomostní soutěži a studentský Famufest zná své vítěze. Nového režiséra se dočkalo pokračování Deadpoola, mezi animáky rozproudí vítr příští léto Auta 3.

#48/16

Krakonoš a lstivý soused z komedie Co je doma, to se počítá, pánové. Ve věku 94 let tento týden zemřel František Peterka. Ačkoliv nikdy netoužil po herecké kariéře a chtěl být sportovcem, stal se brzy oblíbeným hercem. První velkou příležitost dostal v roce 1959 v dramatu Život pro Jana Kašpara, nejvíc se do paměti diváků vryl jako morální autorita Krkonošských pohádek a v řadě českých komedií.

Ucelený pohled a nová fakta o smrti kněze Josefa Toufara umučeného Státní bezpečností přinese dokument Miloše Doležala a Romana Vávry. Snímek s názvem Jako bychom dnes zemřít měli se slavnostně promítal v pátek 25. listopadu v kostele v Čihošti, kde se měl za jedné adventní mše roku 1949 odehrát údajně vykonstruovaný zázrak, který Toufara přivedl do spárů StB. Televizní diváci budou moci film zhlédnout v úterý 29. listopadu od 21 hodin na ČT2.

Uplynulý víkend se v Praze odehrála už 33. přehlídka studentských filmů pražské filmové akademie. Tématem letošního Famufestu byla láska, autoři nejčastěji promítali dokumentární snímky. Filmové bloky soutěžních snímků se konaly v kině Bio Oko, ty nesoutěžní se představily ve Studiu Hrdinů. Ceny se rozdávaly ve 14 kategoriích. Nejlepším filmem Famufestu se stal Černý dort od Johany Švarcové, která zvítězila i v kategorii Režie hraného filmu.

Všechno nebo nic, na motivy stejnojmenného slovenského knižního bestseleru vznikla romantická komedie s Táňou Pauhofovou a Klárou Issovou v hlavních rolích. Na snímek, který bude mít premiéru 12. ledna 2017, teď láká nový trailer. Dvě nerozlučné kamarádky Linda a Vanda vlastní malé knihkupectví a společně prožívají milostná trable. Ve filmu se objeví řada dalších známých tváří, za všechny třeba Ondřej Sokol, Jan Budař nebo Petra Hřebíčková.

Dvojka Deadpoola už zná svého režiséra. Po sporech mezi hlavní hvězdou Ryanem Reynoldsem a původním režisérem Timem Millerem se o jeho post postará David Leitch. Ten jíž dříve natočil Johna Wicka nebo thriller The Coldest City.

vysoka_skola_zivota_obr_01

Novou vědomostní soutěž ve stylu oblíbeného Nikdo není dokonalý si přichystala televize Prima. Na svém kanále Prima Comedy Central v pondělí 28. listopadu od 22 hodin odvysílá první díl komediální show Vysoká škola života. Pořad, který se bude zajímat o všeobecné znalosti Čechů, bude moderovat Tomáš Plhoň. Kromě něj ve všech předtočených dvanácti epizodách vystoupí Sabina Remundová a Petr Vydra, každý díl doplní jeden známý host, prvním z nich bude Luděk Staněk. Všichni tři budou tipovat, jak si Češi s vědomostními otázkami poradí.

Adele a její nejvýznamnější koncert jde do kin. Od 14. prosince budou mít čeští diváci v několika českých městech možnost zhlédnout záznam vystoupení britské zpěvačky v londýnském Royal Albert Hall k její poslední desce 21.

Animák Auta se po deseti letech od prvního dílu pomalu hlásí s trojkou. Do kin film dorazí 15. června příštího roku a v originálním znění promluví Owen Wilson, Jason Pace nebo Jose Premole.

auta_3_2017_foto_a01

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací