Filmové události #16/17: Vrací se Akta X, Clint Eastwood natočí film o hrdinech, kteří zabránili teroristickému útoku

Data premiér odhalili čtyři Avatarové a dvojka Deadpoola.
 
 
Simpsonovi slaví třicet let na obrazovkách. Osmdesátku na krku má zase Jack Nicholson, pražské Aero tento týden uvede jeho filmy. První z dalších čtyř Avatarů přijde do kin příští Vánoce. Deadpool 2 už příští léto. Clint Eastwood pokračuje na vlně filmů podle skutečné události. Rychle a zběsile 8 trhá rekordy v českých i světových kinech. A vrátí se Akta X s desátou řadou.

#16/17

Clint Eastwood znovu chystá přenést realitu na plátno. Po Americkém sniperovi a Sully: Zázrak na řece Hudson zfilmuje příběh trojice Anthony Sadler, Alek Skarlatos a Spencer Stone. Za neznámými jmény se skrývají lidé, kteří v roce 2015 zneškodnili potenciálního teroristu, který měl v plánu při přejezdu z Bruselu do Paříže postřílet stovky lidí. Eastwood bude vycházet z knihy The 15:17 to Paris: The True Story of a Terrorist, a Train, and Three American Heroes. Scénář od Dorothy Blyskal už je na světě, zbývá obsazení – natáčet se bude už letos.

Zase se mluví o Avatarech, o víkendu totiž 20th Century Fox zveřejnilo data premiér. Kdy tedy James Cameron vypustí pokračování modrého trháku? To první dorazí 18. prosince 2020 následované filmy 17. prosince 2021, 20. prosince 2024 a 19. prosince 2025. Takže o zábavu na čtvery vánoční svátky máme postaráno. Natáčet se bude vždy po dvou filmech, proto tříletá pauza mezi dvojicemi snímků. První dvojka je v procesu.

Datum premiéry už odhalil i Deadpool 2. Po vyřešení trablů s tvůrci a obsazením je na natáčecí vlně a do kin dorazí 1. června 2018.

Zemřela dlouholetá dramaturgyně České televize Jana Dudková. České scénáristce bylo 85 let. Podílela se na seriálech Byl jednou jeden dům, k životu přivedla i Sanitku a celovečerní filmy Hanele nebo Golet v údolí. Podíl měla i na divácky úspěšných filmech Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny. Dudková stála u zrodu dramatické tvorby Československé televize a zasadila se i o vůbec nejstarší tuzemský seriál Rodina Bláhova z konce padesátých let.

Rychle a zběsile 8 dostálo svému názvu a vtrhlo do kin s velkou vervou. Celosvětově trhlo s 532milionovými tržbami rekord v návštěvnosti za první víkend. Přispělo k němu i 113 tisíc Čechů, pro které byl film o prvním víkendu volbou číslo jedna.

 

Smrt zastihla i amerického herce Cliftona Jamese, ten zemřel ve věku 96 let. Čeští diváci si válečného veterána mohou spojit s postavou louisianského šerifa J. W. Peppera ze dvou bondovek Žít a nechat zemřít a Muž se zlatou zbraní. Objevil se ve filmech Ohrožení Britannicu, Neúplatní, Superman 2, hrál i v divadle.

Jack Nicholson slaví osmdesátku. A s ním i pražské kino Aero, které k hercovým narozeninám připravilo přehlídku filmů s Nicholsonem. V tomto týdnu uvede Formanův Přelet nad kukaččím hnízdem, Kubrickovo Osvícení nebo Polanského Čínskou čtvrť.

Akta X. Seriál, o němž každý minimálně slyšel, a jeho aktéři Mulder (David Duchovny) a Scullyová (Gillian Anderson) mají před sebou další záhady.  V premiérové sérii o deseti dílech se seriál vrací po devatenáctileté odmlce od poslední deváté řady.

Simpsonovi slaví třicet let. Žlutá rodinka, kterou znají a oblíbili si diváci po celém světě, ale začínala v Show Tracey Ullman, vlastní seriál přišel o dva roky později. Kultovní seriál, který si bere na paškál často i aktuální dění či jiné filmové a seriálové počiny nebo osobnosti, už má na kontě přes šest stovek dílů. Seriálu sice pomalu klesá sledovanost, tvůrci ale loni v listopadu přislíbili minimálně další dvě série.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací