Slavnostní promítání Po strništi bos zhlédli Svěrákovi, Voříšková, Kaiser i Tříska

Smečka dětí, husy i balíky slámy okupovaly pražskou Lucernu.
 
 
 
Do českých kin vstoupil dlouho očekávaný film dua Zdeněk Svěrák a Jan Svěrák. Komedie s prvky dramatu Po strništi bos nám přiblíží události, které se odehrávají dva roky před příběhem Obecné školy. Malý Eda (Alois Grec) je nucen se spolu s rodiči (Ondřej Vetchý, Tereza Voříšková) přestěhovat na venkov. Zde na něho čeká nová parta kamarádů, která zhýčkaného Pražáka musí naučit nejen chodit po strništi bos.

Malebnou vesnickou atmosféru si hosté slavnostní premiéry vychutnali nejen na plátně v sále, ale i při vstupu do pražského kina Lucerna. Nad schody potažené červeným kobercem totiž byly naaranžovány balíky slámy s maketami hus. Toto zákoutí doslova vybízelo k fotografování. Vábení neodolala ani početná delegace, která slavnostní promítání provázela. Režisér Jan Svěrák a scénárista Zdeněk Svěrák se obklopili herci Janem Třískou, Petrou Špalkovou, Hynkem Čermákem, Terezou Voříškovou a Oldou Kaiserem. Samozřejmě nesměl chybět ani houf dětí v sestavě Vašek Hubka, Niklas Klinecký, Josef Bedlivý, Petr Uhlík v čele s představitelem Edy, velmi talentovaným Lojzou Grecem.

 

Jak to na pražské slavnostní premiéře vypadalo, si můžete prohlédnout i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací