Filmové události #44/17: Ridley Scott přetáčí film se Spaceym, Tonda Blaník se stane prezidentem

Česká televize mezitím ladí program na Vánoce.
 
 
 
Disney by se mohl rozrůst o 20th Century Fox. Ridley Scott vystřihl Spaceyho z hotového filmu. Fanoušky severské tvorby čekají opět žně. Woody Allen láká trailerem na Kolo zázraků, ČT zatím na vánoční televizní program. Tonda Blaník míří na Hrad, respektive do kina.

#44/17

Kancelář Blaník ke konci roku skončí na Streamu, důvodem jsou neshody s vedením Seznamu po odchodu šéfa Streamu Lukáše Záhoře. Tonda Blaník ale nezoufá. Potom, co ukradl pozornost skutečným kandidátům na prezidenta na jedné z předvolebních debat v počátcích kampaně, oznámil celovečerní film. Prezident Blaník, jak zní název připravovaného snímku, dorazí do kin až po těch reálných volbách, a to 1. února příštího roku. „Kvůli Žížalovi jsem nestihl včas odevzdat všechny vaše podpisy. Naštěstí ti dva troubové nejsou jediní na světě, ozvali se jiní, že o mně chtějí točit film,“ vysvětlil ve svém prohlášení Blaník. Tvůrci chtějí sbírat prostředky i přes crowdfunding, ten mají spustit po neděli.

Woody Allen obarví začátek příštího roku vizuálně líbivým Kolem zázraků. Opět sází na historický exkurz, tentokrát do let padesátých, i na hvězdné obsazení. Vyprávět celý příběh z Coney Islandu bude plavčík v podání Justina Timberlakea, dále hraje například Kate Winslet. Premiéru si Kolo zázraků v českých kinech odbude 4. ledna 2018.

Severský filmový klub letos obsadil česká kina už poosmé. Přehlídka Severský filmový podzim vypukla ve čtvrtek v pražských kinech, poté se přesune do dalších měst po celém Česku. V repertoáru festivalu najdeme například zahajovací dánské drama Kráčej se mnou o vojákovi zraněném na misi v Afghánistánu, který se po návratu domů snaží vrátit zpět do životního stereotypu.

Studio 20th Century Fox je možná na prodej. Objevily se spekulace, že o koncern má zájem Disney. Hollywood se však trochu monopolistického kurzu produkce děsí, tak se nechme překvapit, zda a kdo se chopí X-Mena, Vetřelce nebo Avatara.

Co nás bude bavit v televizi o svátcích? Hlavním tahákem České televize je pro letošek dvojka Anděla páně, na Boží hod představí novou pohádku Nejlepší přítel, druhý svátek vánoční obsadí tradiční Tři oříšky pro Popelku (tentokrát ve zdigitalizované vyčištěné verzi). Na Nový rok ČT odvysílá výpravný koprodukční film o Marii Terezii. O Silvestru to budou sváteční díly Zázraků přírody nebo Všechnopárty.

A jak to vypadá v kině? Na životopisnou Miladu o prvním víkendu přišlo asi 26 tisíc lidí, prvenství bral nový Thor: Ragnarok, který zlákal asi třikrát tolik diváků.

Minulý týden jsme psali o konci seriálu House of Cards bezprostředně (avšak ne v návaznosti) po obvinění Kevina Spaceyho ze sexuálního obtěžování. Bublina čítající potenciální oběti se rozrůstá a Spaceyho čeká vystřižení z filmu Ridleyho Scotta. Ten se po aféře rozhodl Spaceyho nahradit v dramatu Všechny prachy světa. Film měl přijít do kin ještě v listopadu, teď se premiéra odsouvá na 22. prosince. Prý se to s přetáčením s Christopherem Plummerem stihne. Spacey je přitom ve filmu nalíčen a namaskován tak, že jen stěží odhalíme, o koho jde.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací