Bichla 50 odstínů hantecu byla pokřtěna hvězdným prachem

Víte, co to znamená córnout se po štatlu?
 
 
 
Po večeři si dáte škopek a šalina vás zaveze na Prigl. Pro všechny, kteří neví, o čem je řeč, ale i pro ty, kteří se při pronesení těchto výrazů cítí jako ryba ve vodě, je jako dělaná dvojkniha 50 odstínů hantecu.

Její autor Honza Žanek Hlaváček nám prostřednictvím padesáti rozhovorů s VIP osobnostmi přiblíží nejen Brno samotné, ale i jejich vztah k městu. O své zážitky se podělili například všeuměl František Ringo Čech, zpěvačka Helena Vondráčková, herec Radim Fiala, herec Jiří Pecha či herečka Miroslava Součková. Poslední jmenovaná se stala i kmotrou 50 odstínů hantecu.

Slavnostní akcí provázel moderátor a spisovatel Luboš Xaver Veselý, který představil i dvojče dvojknihy. Pokud 50 odstínů hantecu otočíte, zjistíte, že druhá polovina knihy nabízí 50 chutí hantecu. Uvařit si tak budete moci například Zapečené krautec se škvarkovkó, Špicové gulin z jeleňa, Fogařova mlata a mnoho dalšího.

Představit knihu přišel i Petr Martinák, který s sebou do Paláce knih Luxor přivedl hlas Václava Klause a Miloše Zemana.

Anotace knihy 50 odstínů hantecu:

Hantec v zážitcích padesáti VIP osobností šoubyznysu.
První hantecová kuchařka na světě. Jídla s příběhem.

To, že hantec způsobuje dobrou náladu a navíc chutná skvěle, zjistíte v dvojknize 50 odstínů hantecu / 50 chutí hantecu. V padesáti rozhovorech s našimi celebritami, které se nějakým způsobem „dotkly“ hantecu, se dočtete často i dost pikantní historky legendárních brněnských postav. I třeba o tom, jak se stalo, že se Zlatý slavík do Brna nedostal, a jak se vlastně v Brně hantec objevil. Pro tápající v tomto slangu nechybí ani hantecový slovníček.

Naprosto revolučním počinem je siamské dvojče publikace – hantecová kuchařka. Podle ní zaručeně uvaří skvělé jídlo s příchutí hantecu i naprostý kuchařský antitalent. Jinak nevařící autor totiž všechny pokrmy osobně připravoval a své zážitky z kuchyně v knize barvitě popsal. Není bez zajímavosti, že během tohoto počínání přibral dvanáct kilo. Uvedené recepty mají dokonce i svoje vlastní příběhy. 

Grafické zpracování publikace, jakož i ilustrace a desítky nekonvenčních koláží jsou dílem hudebníka Libora Machaty.

Dvojkniha zaujme nejenom milovníky hantecu  a dobrého jídla, ale i všechny čtenáře se smyslem pro humor.

 

Jak to na slavnostní akci vypadalo, si můžete prohlédnout i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací