Filmové události #45/17: Seriálový Pán prstenů bude, nový Poirot boduje

Vražda láká i ve zbrusu novém Orient expresu, možná tak vznikne remake i Smrti na Nilu.
 
 
 
Fantastická zvířata s pořadovým číslem dvě mají jméno. Kenneth Branagh pomýšlí na adaptaci dalšího románu Agathy Christie. Zemřel herec Jaroslav Šmíd. Zoufalé ženy dělají zoufalé věci zatím jen v traileru. Podzim obsadí Dny Severu.

#45/17

Nedávno fanoušky Tolkienovy Středozemě překvapila, či přímo pobavila zpráva o tom, že Amazon si pohrává s myšlenkou natočit seriálovou adaptaci trilogie Pána prstenů. Teď společnost oznámila plán na několik sérií dopředu. Aby se společnost, která se chystá v budoucnu konkurovat dnes už renomované streamovací službě Netflix, vyhnula kritickému srovnání s trojicí filmů Petera Jacksona, dějově začne prequelem Společenstva prstenu. Pokud vše klapne, hodlá pokračovat i za konec Návratu krále. Práva stála Amazon asi 200 milionů dolarů.

V lednu si premiéru odbude filmová adaptace knihy Haliny Pawlowské. S titulem Zoufalé ženy dělají zoufalé věci se komedie zaměřuje na vztahové peripetie a mezilidské vztahy. Hlavní hrdinka Olga v podání Kláry Issové bude onou zoufalou ženou dělající zoufalé věci ve snaze dobýt srdce ideálního muže, do cesty se jí staví řada karambolů a překážek. V dalších rolích se představí Lenka Vlasáková, Jiří Dvořák, Zdena Procházková, Pavel Kříž, Martin Kraus, Petr Vacek, Matouš Ruml, Aneta Krejčíková, Václav Vašák, Alice Bendová, Robert Nebřenský a mnoho dalších. Do kin film dorazí 18. ledna 2018.

Do kin přijela Vražda v Orient expresu, kritiky jsou zatím veskrze pozitivní. V Americe film Kennetha Branagha vydělal za první víkend 28 milionů dolarů, u nás byl s téměř 50 miliony diváky vítězem prvního promítacího víkendu, z pomyslného trůnu odsunul Thora, třetí nejvybíranějším filmem pro víkendový program byl minulý týden životopisný snímek Milada. Režisér nového Poirota proto uvažuje nad tím, že půjde po dalších detektivkách, mluví se o dílu Smrt na Nilu.

Za rok nás čekají druhá Fantastická zvířata z celkem avizovaných čtyř pokračování loňského filmu. Už víme, o čem film bude a kdo v něm bude hrát. Děj se bude víc točit kolem Albuse Brumbála v podání Judea Lawa, do příběhu zasáhne také bratr Mloka Scamandera Theseus. Toho hraje Callum Turner. A jak se bude dvojka jmenovat? Fantastická zvířata a Grindelwaldovy zločiny.

Nečekaně ze světa odešel herec Jaroslav Šmíd, nejvíce známý jako Doktor od jezera hrochů. Původně divadelní herec se prosadil v řadě reklam, ve filmech obsazoval menší role. Bylo mu 47 let, zprávu o náhlém úmrtí potvrdilo Šmídovo domovské Švandovo divadlo.

Nejen Severský filmový podzim do Prahy přitáhl chladný vršek Evropy. Teď jsou na řadě knihy a filmy v rámci Dnů Severu. Konkrétně půjde o čtveřici snímků. Vtipnou švédskou parodii Kenny Begins strefující se do béčkových sci-fi snímků, islandskou komedii Astropia inspirovanou hrami RPG, norský film Otravný chlap plný kafkovských motivů a grónský horor Stíny v horách. Ten celý festival ve středu 22. listopadu zahájí. Dny Severu hostí nejen pražská, ale také městská knihovna, vzducholoď Gulliver v DOXu, kino Evald, Palác knih Luxor, také brněnská Moravská zemská knihovna a Knihovna Jiřího Mahena.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací