Filmové události #48/17: House of Cards pokračuje bez Spaceyho, Natočí Tarantino Star Trek?

Příští řada seriálu od Netflixu se bude točit kolem postavy Robin Wright.

Tarantino si pohrává s myšlenkou natočit po Mansonovi Star Trek. Bohemian Rhapsody ztrácí dva týdny před koncem natáčení režiséra. Čtyřka knižního Milénia míří na filmová plátna. Další Jurský svět láká trailerem.

#48/17

Domek z karet alias House of Cards pokračuje bez Kevina Spaceyho. Netflix chce nabídnout fanouškům seriálu důstojné zakončení, zároveň ale nechce dál spolupracovat s hercem, který byl jedním z terčů kampaně #metoo a obviněn ze sexuálního obtěžovaní. Poslední řada se tak bude věnovat postavě manželky Franka Underwooda v podání Robin Wright. Kromě úspěšného seriálu už společnost pozastavila vydání životopisného snímku Gore, v němž Spacey ztvárnil hlavní roli spisovatele Gorea Vidala.

Před dvěma lety přišel s osvědčeným tématem návratu dinosaurů Jurský svět, příští rok čeká fanoušky prehistorie pokračování s podtitulem Zánik říše. Chris Pratt se vrací jako Owen Grady a Bryce Dallas Howard jako elegantní Claire Dearing. V dalších rolích se představí Jeff Goldblum, BD Wong, Toby Jones, James Cromwell, Geraldine Chaplin, Rafe Spall, Daniel Stisen a další. Premiéru v českých kinech si Jurský svět odbude 21. června 2018.

Quentin Tarantino nezahálí, ještě nedokončil ani film o kultu Charlese Mansona, a už spřádá plány na desátý celovečerák. To, že Tarantino chce kinematografii dát celkem deset filmů, už avizoval dříve, teď se tedy nabízí otázka, co bude tématem toho posledního. A trošku to vypadá, že režisér oceňovaných vlastním způsobem specifických filmů zabrousí do vod s vesmírnou lodí Enterprise. Ano, nechal se slyšet, že by ho bavilo natočit si Star Trek. Tarantino už se měl sejít s autorem dvou filmů, J.J. Abramsem ohledně potenciálního tvůrčího týmu. Ale věc se má zatím jako nepotvrzená, leč nevyvrácená.

Přestože práce na životopisném filmu o Freddiem Mercurym se blíží do finále, vyhazov dostal režisér Bryan Singer. Okolnosti nejsou moc jasné. Mluvilo se o sporech s hlavním hercem Ramim Malekem, pak Singer neměl chodit na natáčení kvůli péči o nemocné rodiče. Studiu 20th Century Fox ale asi došla s absencemi trpělivost, do toho Singer čelí obvinění z patnáct let starého znásilnění teenagera. Film o Mercurym s názvem Bohemian Rhapsody tak dotočí z původní dvojice pouze režisér Dexter Fletcher.

Čtverka Milénia míří za kamery. Dívka v pavoučí síti, již sepsal jako volné pokračování úspěšné trilogie Stiega Larssona David Lagercrantz. Zatímco dvojka ani trojka po Mužích, kteří nenávidí ženy zatím nevznikla – tedy alespoň v americké produkci, severská verze s Michaelem Nyqvistem a Noomi Rapace vznikla ve všech třech dílech – čtyřku natočí stejné studio Sony. Hlavní dvojici postav Lisbeth Salander a Mikaela Blomkvista ale na místě Rooney Mary a Daniela Craiga vystřídá Sverrir Gudnason (Borg/McEnroe) a Claire Foy (The Crown). Režírovat bude Fede Alvarez, do kin by mělo kompletní dílo dorazit v říjnu příštího roku.

A na co se teď chodí do kina? Minulý víkend nejvíc táhlo pokračování britského animovaného médi Paddingtona. Hned v závěsu nejvíc diváky zajímalo Kvarteto Miroslava Krobota. Nejnovější remake Vraždy v Orient expressu obsadil v návštěvnosti třetí místo. Pětici nejnavštěvovanějších filmů v českých kinech uzavírají Liga spravedlnosti a 7 životů.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací