Jurský park 3D / Jurassic Park 3D – recenze

[singlepic id=3764 w=200 h=200 float=left]Nechte se vyděsit masosaury, tentokrát ve 3D.

 

 

Jsou filmy, které se nám vypaří z hlavy dříve, než stihneme opustit promítací sál. Naopak existují i taková díla, na která vzpomínáme několik let či na ně nezapomeneme nikdy. Jurský park rozhodně patří do poslední skupiny. Ať již jste stihli premiéru v kinech nebo jste se s Tyranosaurem Rexem setkali poprvé na obrazovce vašeho televizoru, bezesporu se vám toto „rande“ nesmazatelně zarylo do paměti. Dokážete si představit lepší dáreček k dvacátým narozeninám, než opětovné uvedení v kinech po celém světě a to navíc rovnou ve 3D formátu?

Spielbergova dvorní producentka Kathleen Kennedy řekla: „Nejsem žádnou velkou fanynkou konverze klasických filmů do 3D. Ovšem když je v tom procesu osobně zapojen režisér a kameraman původního filmu, kteří do toho vloží svou invenci, takže se to nesmrskne na pouhé technologické cvičení, může to fungovat.“ A má pravdu. Opravdu to funguje.

Opět se můžeme vydat na projížďku parkem plným prehistorických zvířat i rostlin. Tentokrát budeme mít pocit, že na nás opravdu skrz nozdry funí několikametrový Rexík či se ocitneme uprostřed prchajícího stáda. Nedočkáme se sice „3D lekaček“ směr publikum, ale dokonalého vtažení do centra děje a mezi více jak 65 milionů let starou faunu a floru. Tvůrci si s přerodem opravdu vyhráli.

Pokud si nepamatujete, o čem snímek je, tady je malé připomenutí. Milionář John Hammond (Richard Attenborough) potřebuje posvětit svůj unikátní D. N. A. projekt špičkovými a uznávanými odborníky. Na tajuplný ostrov proto přijíždí Dr. Alan Grant (Sam Neill), Dr. Ellie Sattler (Laura Dern) a Dr. Ian Malcolm (Jeff Goldblum) netušíc, že je čeká dobrodružství, které změní nejen jejich dosavadní život. Za rohem se totiž skrývá dechberoucí poznání, němý úžas, ale i krev, pot, bláto a boj o holý život.

Jestliže se na Jurský park 3D vydáte do kina, bezesporu vám hlavou proběhne otázka: „Tento film je opravdu starý 20 let? Kam se na něho hrabou některá současná díla.“ Bez mrknutí oka mu odpustíte veškeré logické chybičky a zkrátka si ho užijete se vším všudy.

„Na ničem jsme nešetřili.“

[singlepic id=3767 w=400 h=300 float=center]

Tito šéfkuchaři si do práce mluvit nenechají.

[singlepic id=3769 w=400 h=300 float=center]

Na tuto něžnou nožku Popelčin střevíček pasovat nebude.

[singlepic id=3779 w=400 h=300 float=center]

0%

Jestliže se na Jurský park 3D vydáte do kina, bezesporu vám hlavou proběhne otázka: „Tento film je opravdu starý 20 let? Kam se na něho hrabou některá současná díla.“ Bez mrknutí oka mu odpustíte veškeré logické chybičky a zkrátka si ho užijete se vším všudy.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací