Kvarteto (2017)

Režie:
Premiéra v ČR: 30. 11. 2017 ()

Synopse: Hráli jste někdy v kapele? Je to jako druhá rodina, s jejímiž příslušníky prahnete po štěstí a prožíváte nečekaná dobrodružství. Stejně jako usedá rodina zas a znovu u jednoho stolu, scházejí se členové kvarteta tzv. soudobé hudby vždy u dalšího koncertu. Poněkud nesourodá čtveřice v čele se solidně vyhlížejícím, avšak lehce sucharským Robertem (Lukáš Melník), jeho partnerkou atraktivní a rozháranou cellistkou Simonou (Barbora Poláková), extrovertním vtipálkem Tomášem (Jaroslav Plesl) a znalcem historie s přezdívkou Funés (Zdeněk Julina) spolu zažívá na cestě za svou nejsvobodnější skladbou řadu humorných situací, ale i nedorozumění. Čas tráví i v legendární hospodě Ponorka v historickém centru svého rodného města, kam chodí také odvázaná „Batrflaj“ (Pavlína Štorková) a „dvorní“ psychoterapeutka kvarteta Sylva (Lenka Krobotová). Mezi hlavními hrdiny dochází k neustálým zádrhelům a lehce bizarním situacím, až konečně jeden neplánovaný večírek přinese jistou katarzi i radost a s ní vytoužený pocit štěstí.

Recenze:
Do kin přichází nová česká komedie. A tentokrát není od továrny na tento žánr Zdeňka Trošky. Naopak je to teprve druhý celovečerní film režiséra a herce Miroslava Krobota, který po úspěšné Díře u Hanušovic natočil Kvarteto. Sleduje v něm život čtyř přátel, kteří jsou každý jiný, dohromady je pojí jejich hudební soubor. Suchar a samotář Robert (Lukáš Melník) žije s náladovou Simonou (Barbora Poláková), extrovert Tomáš (Jaroslav Plesl) se snaží udělat radost čtvrtému členovi skupiny, zasmušilému historikovi Funésovi (Zdeněk Julina). Dohromady se ocitají v běžných životních situacích, které ale každý řeší po svém.

(photo&video: )

Video



Galerie


Články k filmu

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací