Šmoulové 2 / The Smurfs 2 – recenze

[singlepic id=4957 w=200 h=200 float=left]Broukejte si s námi: „Lá,la,la, lalalá, lála, lála, lá.“

 

Oblíbení modráskové v bílých gaťatech jsou zpět a opět budou páchat neplechu a zachraňovat brášky, ehm, bez trika pod taktovkou Raja Gosnella. Tento americký režisér má na kontě celou řádku více či méně úspěšných komedií (Sám doma 3, Nepolíbená, Čivava z Beverly Hills), které jsou určeny pro celou rodinu. Zaboduje u publika i s druhými výletem do modro-bílého světa?

Šmoulové budou nuceni znovu změřit svoje síly a důvtip s obávaným Gargamelem (Hank Azaria). Ten několik let nechal šmoulí vesnici i s obyvateli v klidu, ale sám zatím pracoval na svém zlosynném plánu a kariéře. Z Gargamela se totiž v lidském světě stala VIP osobnost a touží tak po stále větší moci. K tomu samozřejmě potřebuje šmoulí esenci. Zaměří se proto na nejslabší článek modré party a to na Šmoulinku. Do boje se pouští nejen s věčně ukecaným kocourem Azraelem, ale i svými novými pomocníky Hekusem a Vexy, což jsou něco jako zlobiví Šmoulové s šedivou pokožkou.

Dějová linka je značně přímočará a jednoduchá, zřejmě proto, aby zápletku pochopily děti všeho věku. Tento fakt rozhodně neocení dospělí návštěvníci kina. Lehké pomrkávání po starších divácích se tu objevuje především v podobě několika vtipných scének s Audrey Hepburn a narážek na její filmové hity jako je My Fair Lady či Snídaně u Tiffanyho.

Celý film se vlastně točí kolem jednoho jediného tématu a tím je otcovská láska, a to jak v podobě animované, tak té hrané. I tentokrát se totiž se Šmouly do boje pouští Winslowova rodina. K Patrikovi (Neil Patrick Harris) a Grace (Jayma Mays) se připojuje jejich syn Modrásek (Jacob Tremblay) a Patrikův otec Viktor (Brendan Gleeson). Poslední jmenovaný je tak trochu neřízená střela. Patrik z něho bude šedivět a my se tomu budeme pouze smát.

Tentokrát nebudeme pouze šmoulit ve všech podobách, ale zasáhne nás i Gargamánie.
I když je snímek velmi jednoduchý a předvídatelně míří ke šťastnému konci, poměrně se mu povedla hra se slovíčky. Tentokrát nebudeme pouze šmoulit ve všech podobách, ale zasáhne nás i Gargamánie. Zmínit se musím i o 3D. Většina snímků toto pozlátko pouze zneužívá, ale Šmoulové 2 se s třetím rozměrem poprali se ctí. Například s Já, padouch 2 (který si s 3D nádherně hraje) se sice srovnávat nemohou, ale i tak předvedou několik poměrně povedených kousků.

Rodinná komedie Šmoulové 2 je klasickou dětskou zábavou, která kluky i holky bezesporu pobaví a při odchodu z kina si budou pobrukovat charakteristickou ústřední melodii. Škoda jen, že se nesnažila předvést něco aspoň trochu více nápaditého a tlačila tolik okatě na pilu, co se týče otcovských a rodinných hodnot.

Fešák pečlivě dbá na módní doplňky.

[singlepic id=4813 w=400 h=300 float=center]

Šmoulové si potrpí na dramatický příchod.

[singlepic id=4816 w=400 h=300 float=center]

A jeden klasický snímek do rodinného alba.

[singlepic id=4406 w=400 h=300 float=center]

0%

Rodinná komedie Šmoulové 2 je klasickou dětskou zábavou, která kluky i holky bezesporu pobaví a při odchodu z kina si budou pobrukovat charakteristickou ústřední melodii. Škoda jen, že se nesnažila předvést něco aspoň trochu více nápaditého a tlačila tolik okatě na pilu, co se týče otcovských a rodinných hodnot.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací