Zloba – Královna černé magie / Maleficent – recenze

zloba_maleficent_plakat„Láska má mnoho tváří.“
 
 
 
Pohádku o Šípkové Růžence zná snad každý. Na spanilou dívku je po narození vržena kletba, která prorokuje, že v den svých narozenin se píchne do prstu a usne věčným spánkem, ze kterého ji dokáže vytrhnout pouze polibek z pravé lásky. Režisér Robert Stromberg nám přináší novou podobu příběhu, tak trochu v hollywoodském duchu.

Jak již název Zloba – Královna černé magie napovídá, hlavní postavou tentokrát nebude Růženka, ale zlá královna, s níž se seznámíme více, než jsme měli doposud šanci. Potkáme se s ní ještě v době, kdy byla malá holka a věřila v dobro i lásku. To se ale s postupem času radikálně změní. Lidská chamtivost totiž dokáže ovládnout i duši osoby, která je vašemu srdci nejbližší. Čas je neúprosný a válka mezi královstvím lidí a čarovnými vřesovišti zasáhne všechny jeho obyvatele.

Zloba ohromuje svojí krásou i silou.Mocná ženská postava, která pozná člověka z jeho nejkrutější stránky a vypořádá se s tím po svém, si zaslouží i prvotřídní herecké obsazení. Angelina Jolie byla skvělou volbou a patří ke klenotům filmu. Zloba tak na plátně ohromuje nejen svojí krásou, ale i silou a citlivou i pomstychtivou povahou. Perfektní Královna černé magie by ale nebyla nic bez dechberoucího království a kouzelné moci. Obojí zvládli tvůrci na jedničku a je jedno, zda zrovna procházíme vymazlenou oázou plnou fantaskních stvoření uprostřed vřesovišť či se potulujeme po ztemnělém hradu a okolních pozemcích.

U pohádek je většinou problém ten, že postavy jsou černobílé a tím pádem ochuzeny o dostatečnou dávku napětí. Zloba není vyloženě záporná a ani kladná, a my tak máme jedinečnou šanci se do ní zamilovat a fandit jí, ale i nenávidět. Neznamená to ale, že budeme ošizeni o několik klasických „plasťáčků“. O humornou linku a odlehčení se postará trio vílích kmotřiček (Juno Temple, Imelda Staunton, Lesley Manvill), které je nemotorné a uštěbetané až hrůza (v pozitivním slova smyslu).

Nové verze pohádek, které se točí v poslední době, mají jedno společné – přesně neví, na kterou věkovou kategorii cílí. Jednoduchý a klasický příběh, který má za úkol potrestat zlo, bezesporu ocení děti. Akční look s hororovými prvky je naopak zaměřený na starší a dospělé publikum. Tento prapodivný mix je poutavý a zábavný, jen se při návštěvě kina musí pečlivě dbát na to, zda se někdo z potencionálních diváků nebude bát.

Zloba – Královna černé magie se řadí do dlouhé série moderních zpracování známých pohádek. I když se jedná o Strombergův režijní debut, je více než povedený. Dobrodružná rodinná podívaná má stejné charisma, jako jeho hlavní herecká hvězda. Sice nejsme ochuzeni o několik klasických klišé, ale celkový vizuální dojem, atmosféra, fantasie tvůrců a již zmíněná Angelina Jolie zařídí, že je velmi rychle pustíme z hlavy a budeme si film užívat plnými doušky.
 
 

Takovéto trny jsou noční můrou každého zahradníka či květináře.

zloba_maleficent_foto_04

Naštvat mocnou ženu se nevyplácí.

 
 
zloba_maleficent_foto_08
 
 

Nás už ta hra na schovávanou nebaví!

zloba_maleficent_foto_15
 

80%

Zloba - Královna černé magie / Maleficent

Zloba - Královna černé magie se řadí do dlouhé série moderních zpracování známých pohádek. I když se jedná o Strombergův režijní debut, je více než povedený. Dobrodružná rodinná podívaná má stejné charisma, jako jeho hlavní herecká hvězda. Sice nejsme ochuzeni o několik klasických klišé, ale celkový vizuální dojem, atmosféra, fantasie tvůrců a již zmíněná Angelina Jolie zařídí, že je velmi rychle pustíme z hlavy a budeme si film užívat plnými doušky.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací