Mimoni / The Minions – recenze

mimoni_2015_plakat„Činit pána šťasným, byl smysl jejich existence.“
 
 
 
Než se Mimoni upsali do služeb superpadoucha Grua, absolvovali dlouhou cestu. Animovaná komedie Mimoni je náhledem do bohaté historie žlutých pidimužíků, kteří mají jediný smysl života, a to sloužit tomu největšímu zlosynovi na světě. Ptáte se proč tomu tak je? „Narodili jsme se, abychom byli zlí. Je to naše rozkošná přednost. Proto hledáme někoho, kdo je ještě zlejší než my“, vysvětluje Kevin.

Právě Kevin se stane vůdcem tříčlenné výpravy, která má za úkol najít nový domov a zaměstnavatele celé partě Mimoňů (předchozí páni totiž tak trochu nešťastnou náhodou zemřeli). Spolu s Bobem a Stuartem překonají sněžné pláně, bezbřehý oceán i stovky kilometrů po souši, aby na Villain Conu okouzlili první dámu zločinu Scarlet.

Každý ze tří žlutých vyslanců z klanu Mimoňů je jiný a díky tomu nás čeká i celá řádka humorných situací. Možná to překvapí, ale spoustu z nich jsme dokonce neviděli v trailerech, ukázkách či nejrůznějších krátkých videích. Kevin je vůdce, který je oporou, ale i úkrytem svých parťáků, věčně hladový Stuart touží být slavným kytaristou a roztomilý Bob prahne pouze po zábavě, přátelství a objímání.

Svou žlutou chvilku slávy si užije nejen mladá Alžběta II.Tvůrcům se musí nechat, že fantasie jim rozhodně nechybí. Mimoni stráví velkou část vyprávění v Anglii a příběh si s historií i etiketou tohoto království pohrává po svém. Svou žlutou chvilku slávy si užije nejen mladá Alžběta II., ale třeba i rock’n’rollová kapela The Beatles či legendární zázračný meč Excalibur.

Jednotlivé gagy jsou vtipné, některé pobaví víc malé, jiné zase velké, ale téměř vždy se najde něco, čemu se lze zasmát, nebo alespoň pousmát. I přesto má animák jeden problém. Když se Mimoni dělili o pozornost s Gruem, triem holčiček a dalšími postavami filmů Já, padouch, bylo vždy jejich vpadnutí do děje neskonalým osvěžením. Když ale vyzobete z koláče pouze sladké rozinky, které nám náramně chutnají a hodíte je na jednu hromadu, připravíte je o jejich kouzlo. Budou sice pořád sladké a dobré, ale časem se nám jejich chuť trochu přejí. Výjimečnost se vytratí.

Mimoni jsou pořád stejně ztřeštění a super, jak je známe. Je až neuvěřitelné, do jakého maléru se dokáží dostat, a ještě více obdivuhodné, jak z něho dokáží vybruslit. Problém je trochu v tom, že udržet pozornost a třeskutou zábavu po celých 91 minut v čele s jednou žlutou ingrediencí není dost dobře možné. I přesto jsou Mimoni animákem, ke kterému se budeme rádi vracet a je jedno, kolik nám je let.
 
 

Kdo by odolal těmto stopařům?

mimoni_2015_foto_02
 
 

Stuart si velmi užívá výměnu zaprášených silnic za komfort v luxusním tryskáči.

mimoni_2015_foto_11
 
 

Nebezpečné zbraně v rukách tak trochu nešikovných Mimoňů slibují malér a kopec zábavy.

mimoni_2015_foto_07
 
 

75%

Mimoni / The Minions

Mimoni jsou pořád stejně ztřeštění a super, jak je známe. Je až neuvěřitelné, do jakého maléru se dokáží dostat, a ještě více obdivuhodné, jak z něho dokáží vybruslit. Problém je trochu v tom, že udržet pozornost a třeskutou zábavu po celých 91 minut v čele s jednou žlutou ingrediencí není dost dobře možné. I přesto jsou Mimoni animákem, ke kterému se budeme rádi vracet a je jedno, kolik nám je let.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací