Mission Impossible – Národ grázlů / Mission: Impossible – Rogue Nation – recenze

mission_impossible_narod_grazlu_plakatCruise omezil scientologické skandály, zamakal v posilovně, podstoupil CGI facelift a řádí jako za mlada.
 
 
 
Ethan Hunt je zpět a rozhodl se přijmout další z nesplnitelných misí. I když herec Tom Cruise překročil padesátku a nás čeká již pátá M:I, oba dokazují, že dech jim rozhodně nedochází. Úvodní scény šly filmové sérii vždy skvěle a ani Národ grázlů není výjimkou. Vtip, akce a pořádná dávka adrenalinu naladí na 132 minut dlouhé dobrodružství jako vždy na jedničku. Navíc, když si uvědomíte, že to poletující tělo přitisklé k trupu Airbusu je opravdu Cruise, dojde vám, že ono to natáčení asi nebude zas taková legrace.

A o co vlastně tentokrát půjde? Státním úředníkům se zdá, že nestandardní a velmi riskantní metody tajné vládní služby IMF (Impossible Mission Force) jsou pouze o štěstí, které jim právě v tuto chvíli došlo a organizaci zruší. To ovšem hraje do karet Syndikátu, jehož členy jsou zběhlí tajní agenti mnohdy považováni za mrtvé. Jeho šéf chce nastolit na světě pořádek dle svých představ i pravidel, a je mu jedno, kolik nevinných při převratu zemře.

I když se Ethan Hunt ocitne v ilegalitě, jeho tým ve složení William Brandt (Jeremy Renner), Benji Dunn (Simon Pegg) a Luther Stickell (Ving Rhames) ho v tom nenechá samotného. Kolem se motá i krásná a velmi mrštná Ilsa (Rebecca Ferguson), která je stejně nevyzpytatelná jako kterákoliv jiná kočka. Přitulí se, začne vrnět a podá vám pomocnou tlapku, nebo do vás zákeřně zatne drápek? Pokud se to chcete dozvědět, musíte zkrátka riskovat.

Dejte se k IMF, uvidíte svět – v kutlochu na monituoru.Jeden z nebezpečných úkolů nás zavede i do Vídeňské státní opery na slavnostní uvedení opery Turandot. Ústřední melodii této perské pohádky uslyšíme několikrát hrát v pozadí a to nejen během rvaček v zákulisí či klouzání se po střechách honosné budovy. Dalším z kouzelných míst, do kterých se musíme vloupat či dát pár záporákům na budku se tak nějak nachází pod vodou. Takže nádech dámy a pánové, a zkuste vydržet na tři minuty zadržet dech. Ještě vám to nestačilo? Co nasednout na motorky a absolvovat pořádně zběsilou honičku? V tomto ohledu nabízí M:I – Národ grázlů opravdu pestrou podívanou.

Celý film je protknut velkou škálou popichování a drobných fórků, které mají za úkol pobavit a odlehčit napjatou atmosféru. Někdy nás rozesměje povedená hláška, jindy naopak drobné gesto. Kapka nostalgie a slastné pomlasknutí se dostaví vždy, když uslyšíme typickou melodii, bez které to jednoduše nejde.

Dobrodružný akční thriller Mission Impossible – Národ grázlů není svým způsobem ničím překvapujícím. Nabízí vše, co od něho čekáme. Nic míň, ale i nic víc. Promyšlená zápletka, plánování a uskutečnění dechberoucího vloupání, neuvěřitelná akce, charismatický hrdina, vtipkující parťáci a svůdná kráska… To už jsme nejednou pod vedením Ethana Hunta viděli. Proč ale něco zásadně měnit, když to tak dobře funguje? Opět nás mrazí v zádech, když se vrháme vstříc dobrodružství a snažíme se odhalit, komu můžeme věřit a komu ne. Jak by řekl Benji Dunn: „Dejte se k IMF, uvidíte svět – v kutlochu na monituoru.“ Dokážete této nabídce odolat?
 
 

Někdo preferuje místo u okýnka, jiný na křídle.

mission_impossible_5_foto_a01
 
 

Smrtonosné duo v akci. Je Tom živý štít nebo stativ?

mission_impossible_5_foto_a03
 
 

Že by Ethanu Huntovi vypršelo posledních 24 hodin na svobodě?

mission_impossible_5_foto_a04
 
 

85%

Mission Impossible – Národ grázlů

Dobrodružný akční thriller Mission Impossible – Národ grázlů není svým způsobem ničím překvapujícím. Nabízí vše, co od něho čekáme. Nic míň, ale i nic víc. Promyšlená zápletka, plánování a uskutečnění dechberoucího vloupání, neuvěřitelná akce, charismatický hrdina, vtipkující parťáci a svůdná kráska… To už jsme nejednou pod vedením Ethana Hunta viděli. Proč ale něco zásadně měnit, když to tak dobře funguje? Opět nás mrazí v zádech, když se vrháme vstříc dobrodružství a snažíme se odhalit, komu můžeme věřit a komu ne. Jak by řekl Benji Dunn: „Dejte se k IMF, uvidíte svět – v kutlochu na monituoru.“ Dokážete této nabídce odolat?

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací