The Boy – recenze

the_boy_2016_plakat„Bez urážky, Brahmsi, ale docela mě děsíš.“
 
 
 
Mladá žena Greta Evans (Lauren Cohan) se rozhodne opustit Ameriku a přijmout práci chůvy ve starobylém a obrovském domě na venkově až v daleké Anglii. Říkáte-li si, že se před něčím skrývá, máte samozřejmě pravdu. A zřejmě musí jít o opravdový průšvih, protože se rozhodne zůstat i ve chvíli, kdy zjistí, že noví zaměstnavatelé to v hlavě nemají úplně v pořádku. Jejich syn Brahms totiž zemřel před deseti lety a Greta se má starat o panenku. Denní režim loutky je nejen pestrý, ale musí se do puntíku dodržovat. Pokud ne, Brahms nebude hodný chlapec.

Panenka Brahms s porcelánovým obličejíčkem sice nepůsobí na první pohled hrůzostrašně, ale spíše znepokojivě.Režisér William Brent Bell, jenž má na svém kontě horory Ďábel v těle či Wer, na nás nijak netlačí a pozvolna, až příliš pozvolna nás vtahuje do děje a seznamuje nás s postavami. Většinou nechává pracovat naši fantasii a domýšlet, co se to vlastně děje. Panenka Brahms s porcelánovým obličejíčkem sice nepůsobí na první pohled hrůzostrašně (jako některé jiné známé panenky), ale spíše znepokojivě. Její upřený nehybný pohled ve spojení s prázdným domem by na klidu nepřidal asi nikomu.

Plíživě blížící se závěr rozvíří dění na plátně. Otázkou ale je, zda k dobrému. Zvrat bezesporu potěší. Mnoho z diváků ho může považovat za děsivější, než doposud podsouvané myšlenky. Horší ale je, že v této chvíli se to všechno tak nějak pokazí. Hrdinové se začnou chovat jako partička laboratorních myší, která podstupuje svůj první test. A závěr? Škoda mluvit. Není nutné vše polopatě vysvětlit a otevřené konce bývají mnohdy ku prospěchu celkového vyznění. Trochu smysluplnější rozuzlení, než tvůrci nabízené, by ovšem neurazilo.

The Boy je takovým hororem pro začátečníky, který nabízí od všeho kousek – od toho špatného i dobrého. Slabší povahy se budou bát, ti ostřílenější se dvakrát leknou a budou vydýchávat nevydařený závěr.
 
 

Brahmsi, kolik ti ukazuji prstů?

the_boy_2016_foto_05
 
 

Každý slušně vychovaný kluk ví, jak se má u stolu správně chovat.

the_boy_2016_foto_01
 
 

Když už nevíte kudy kam, POMODLETE SE!

the_boy_2016_foto_04
 
 

50%

The Boy

The Boy je takovým hororem pro začátečníky, který nabízí od všeho kousek - od toho špatného i dobrého. Slabší povahy se budou bát, ti ostřílenější se dvakrát leknou a budou vydýchávat nevydařený závěr.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací