Filmové události #49/18: Je tu nový trailer na Captain Marvel i čtvrté Avengers

Týden ve znamení marvelovských hrdinů.
 
 
Kromě toho se předvedl i teaser na poslední řadu Hry o trůny. A sezóna filmových ocenění je v plném proud, známe totiž nominace na Zlaté Glóby. Jsou tu ale i novinky ohledně Oscarů. Navíc se trhák Dej mi své jméno dočká pokračování.

#49/18

Marvel a Disney se v uplynulých dnech vskutku vyznamenaly. Přišly hned se třemi trailery. Ten první, hned v úvodu týdne, se týkal Captain Marvel. Je to debutový snímek z řady MCU, ve kterém bude hlavní hrdinkou žena. Příběh, odehrávající se v 90. letech, se točí kolem Carol Danvers (Brie Larson), která je titulní Captain Marvel. Napínavá podívaná odkryje její origin story. Po cestě ji pomohou i staré známé postavy jako Nick Fury (Samuel L. Jackson) či Phil Coulson (Clark Gregg). V dalších rolích se pak objeví Jude Law, Ben Mendelsohn, Lee Pace, Djimon Hounsou a mnozí další. Do kin přiletí tato kapitánka již v březnu příštího roku.

 

Druhá ukázka šokovala fanoušky koncem týdne. Marvel totiž konečně vypustil první trailer ke čtvrtému pokračování Avengers. A nejen to, odkryt byl i jeho podtitul. Ve dvouminutovém videu se vrací oblíbení hrdinové, kteří se vzpamatovávají s následky předchozího filmu a snaží se přijít na to, jak celou situaci vyřešit. Na pomoc jim nově přispěchají i kolegové Ant-Man, Hawkeye či výše zmíněná Captain Marvel. Snímek s podnázvem Endgame je jednou z nejočekávanějších marvelovek vůbec. A podle oficiálního plakátu, které studio publikovalo spolu s ukázkou, se oblíbení hrdinové vrátí do kin již koncem dubna 2019.

Zůstaňme ale ještě chvíli u ukázek. S prvním krátkým teaserem přišel totiž i populární seriál stanice HBO, Hra o trůny. Premiéra jeho osmé a poslední řady se chystá na duben (stejně jako čtvrtí Avengers, takže to bude pro fanoušky hektické období). Z děje ještě není moc známo, ale teaser nabídl krátký záběr, kde se symbolicky mísí oheň s ledem, což avizuje titul knižní ságy, ze které pořad vychází.

Teď se však na čas přesuňme na filmová ocenění, tzv. award season už totiž pomalu klepe na dveře. Důkazem toho je, že v uplynulých dnech byly vyhlášeny nominace na ceny Zlaté Glóby. Vévodí jim komedie Vice s šesti nominacemi. Mezi další nominovaná díla patří například Bohemian Rhapsody, Zrodila se hvězda, Black Panther, BlackKklansman či Mary Poppins se vrací a další. Z herců si pak mohou odnést sošku Bradley Cooper (který je nominovaný i za režii), Rami Malek, Willem Dafoe, Nicole Kidman, Glenn Close, Christian Bale, Robert Redford, Charlize Theron a mnozí další.

Kromě filmů oceňují Zlaté Glóby i televizní tvorbu. Zde byli nominováni například Bodyguard, Barry, The Good Place, The Marvelous Mrs. Maisel či American Crime Story: Assassination of Gianni Versace. V hereckých kategoriích se pak utkají Darren Criss, Bill Hader, Debra Messing, Jim Carrey, Antonio Banderas, Benedict Cumberbatch nebo Amy Adams. Slavnostním večerem, který se uskuteční již 6. ledna, provedou Sandra Oh a Andy Samberg.

Award season se však ohlásila i u prestižních Oscarů. Ti momentálně hledají svého moderátora. Původně bylo tento týden ohlášeno, že večerem provede herec Kevin Hart (Jumanji: Vítejte v džungli). Jenže krátce poté vyšly na povrch jeho staré tweety, kde komik žertoval na účet homosexuálů. To donutilo akademii ke zvážení jejich volby. Hart však vzal věci do svých rukou a moderování největší filmové show se dobrovolně vzdal. Ve výsledku tak teď musí Oscarová akademie hledat náhradníka, který vezme na poslední chvíli prestižní džob. Otázka je, kdo se toho odváží ujmout?

Ovšem na těch loňských Oscarech zazářil snímek Dej mi své jméno (který je jen tak mimochodem poněkud paradoxně o homosexuálech). A právě k němu se váže poslední novinka. Autor knižní předlohy, André Aciman totiž oznámil, že píše jeho pokračování. Ani režisér filmu, Luca Guadagnino, se nebrání sequelu a dokonce dodal, že si něco takového představoval. Je tedy dost možné, že s druhou knihou přijde i další snímek.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací