Otevření Středočeské filmové kanceláře

Tuzemské i zahraniční filmařské štáby jsou vítány.

 

Středočeský kraj je vyhledávaným místem českých i světových filmových produkcí, a to nejen díky blízkosti hlavního města, ale i především kvůli velkému množství historických a industriálních lokací či přírodních krás.

Ve zdejších exteriérech i interiérech vznikly již stovky českých i zahraničních snímků. Z těch nejznámějších jmenujme například Ostře sledované vlaky, Limonádový Joe, Princezna se zlatou hvězdou, Anděl Páně, Mission: Impossible – Ghost Protocol, Anthropoid nebo Tři Mušketýři. Nedávno jsme zde mohli potkat štáby natáčející českou romanci Léto s gentlemanem nebo historický akční snímek Jan Žižka.

Není proto překvapením, že ve spolupráci se Středočeskou centrálou cestovního ruchu vznikla Středočeská filmová kancelář, jejímž cílem je zviditelnění kraje a poskytování partnerské pomoci produkcím hraných a dokumentárních filmů, televizních pořadů nebo jiných audiovizuálních děl.

„Filmová kancelář bude nabízet asistenci filmovým produkcím při vyhledávání vhodných lokací a pomoc při zabezpečení nezbytných povolení k natáčení. Silnou stránkou zástupců kanceláře je vynikající znalost lokalit, historie i možností regionu, ale zejména četné personální kontakty v kraji. Kancelář usnadní a urychlí kontakt s místními subjekty a poskytne konzultace o možnostech natáčení filmových projektů. Zároveň pomůže zajistit marketingové služby s důkladnou znalostí regionální mediální sféry i potřebných kontaktů,“ přiblížil činnost filmové kanceláře její vedoucí Marek Černoch.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací