Filmové události #09/19: Oscary si odnesla Bohemian Rhapsody, Roma i Black Panther

A do kin se blíží nejnovější marvelovka.
 
 
Hra o trůny pak nabídla novou ukázku k osmé řadě. S druhým oficiálním trailerem se vytasil i Detektiv Pikachu. Podobnou taktiku zvolila také Dark Phoenix. Na druhé straně live action Lví král nabídl nový plakát. Na závěr se ve Vsetíně uskuteční přehlídka chorvatské filmografie.

#09/19

Celý uplynulý týden se nesl v duchu udílení Oscarů, které proběhlo v neděli 23. února. Na slavnostním ceremoniálu si převzali sošky za své výkony herci Rami Malek, Olivia Colman, Mahershala Ali a Regina King. Titulem nejlepší film pak byla ověnčena Zelená kniha (ta uspěla i v kategorii nejlepší originální scénář). Nejvíce cen si pak odnesl Bohemian Rhapsody s celkem čtyřmi vítězstvími z pěti kategorií, ve kterých byl nominovaný. V kategorii nejlepší režie pak uspěl Alfonso Cuaron za Romu a nejlepší adaptovaný scénář měl Spike Lee a jeho BlackKklansman. Nejvydařenější písní pak oslnil film Zrodila se hvězda s hitem Shallow. Úspěchy slavila i marvelovka Black Panther, která si odnesla celkem tři Oscary.

Když už je řeč o marvelovských snímcích, tak ten nejnovější se právě chystá do kin. Akčňák s ženskou superhrdinkou v hlavní roli Captain Marvel už uvidíme za pár dní v kinech. Hvězdy filmu Brie Larson, Samuel L. Jackson a další zahájili své turné a zúčastnili se světových akcí souvisejících s filmem. U nás bude Captain Marvel k vidění oficiálně od 7. března.

O překvapení se v předchozích dnech postaral seriál Hra o trůny, respektive jeho tvůrci. Ti nabídli fanouškům první fotografie s oblíbenými postavy a nový krátký šot z osmé řady. Ta bude mít premiéru již 14. dubna.

V průběhu vysílání osmé sezóny Hry o trůny bude mít premiéru i film Pokémon: Detektive Pikachu. A právě jeho druhý oficiální trailer vyšel minulý týden. Ukázka odkrývá něco více z příběhu a přibližuje detailněji svět postaviček pokémon.

Téměř měsíc po Pikachuovi se k němu v kinech přidá i nové dílo z filmové ságy o x-menech. Snímek s podtitulkem Dark Phoenix zaměřující se na postavu Jean Grey nabídl též nový trailer. V něm představuje o něco více nejen ústřední hrdinku, ale i další postavy v příběhu, kterými jsou například Cyclops, Profesor X, Mystique či Beast.

Jedna z posledních novinek se pak týká „live action“ čili „hrané“ adaptace Lvího krále. RežisérJon Favreau totiž nabídl divákům první plakát. Ten se zaměřuje na postavy Simby a Mufasy. Kdo by neznal lví příběh na motivy Shakespearova Hamleta? Favreau a jeho tým vytvořili počítačově generovaný a realisticky působící remake tohoto slavného animáku. Ten bude mít premiéru letos v polovině července.

V neposlední řadě tu pak máme události z domova. Letošní Vsetínský filmový maraton nabídne snímky z Chorvatska. Jedenáctý ročník se již tradičně uskuteční v kině Vatra a tentokráte se zaměří na filmy z nejoblíbenější prázdninové destinace Čechů. Celá akce pak proběhne od 12. do 14. dubna.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací