Dwayne Johnson, Megan Fox, Joseph Fiennes, Henry Cavill, a které další hollywoodské star slaví v květnu narozeniny?

Tyto hvězdy brzy čeká sfoukávání svíček…
 
 
Které slavné osobnosti čeká každým dnem oslava narozenin? Připravili jsme pro vás jejich přehled, a i když na jejich oslavu asi nikdo z nás pozvaný nebude, můžeme si na ně připít alespoň symbolicky. Uhádnete, jaká krásná herečka oslaví padesátku a kterého slavného „čaroděje“ čeká osmdesátka? A víte, kolik slavných sdílí datum narozenin 14. května? Pojďte to s námi zjistit…

Hned 1. května slaví své 37. narozeniny Jamie Dornan, herec známý rolí sexy boháče s temnými choutkami, Christiana Greye, ze série Padesát odstínů… Jeho kariéra jej zavedla už také do Prahy, kde natáčel koprodukční snímek Anthropoid s kolegou Cillianem Murphym. Nejenže jsou oba Irové, ale Cillian tento měsíc také slaví: 25. května mu bude 43 let.

Dwayne Johnson alias The Rock si před dobytím Hollywoodu vypracoval kariéru jako wrestler, jeho urostlá postava tedy nikoho nepřekvapí. Objevil se například v sérii Rychle a zběsile, Pobřežní hlídce nebo loňském pokračování Jumanji. Ve čtvrtek 2. května oslaví už 47. narozeniny, ale je stále ve formě a herecké nabídky mu přibývají.

5. května bude mít svůj velký den také Henry Cavill, novodobý Superman, slavící 36 let. Stejný počet svíček se objeví 12. května na dortu Domhnala Gleesona, známého z filmů o Harrym Potterovi, který zaujal také v Anně Karenině, Ex Machina nebo nové trilogii Star Wars. O den později slaví 33. narozeniny další herec proslavený díky Potterovi, Robert Pattinson, který ale dosáhl vrcholu popularity ještě o něco později díky sáze Twilight. Dnes se snaží vybírat role v poněkud alternativnějších snímcích. A když už jsme zmínili Harryho Pottera, rovnou vám prozradíme, že slaví také Helena Bonham Carter, 26. května se dočká 53. narozenin. Kromě role zákeřné Bellatrix svůj herecký um předvedla i v Králově řeči a Bídnících.

Američan George Clooney, kterému bude 6. května 58 let, se proslavil snad víc než svým herectvím jako sex symbol. Ale samozřejmě i jeho filmografie je více než zajímavá: objevil se v Gravitaci, Dannyho parťácích, Po přečtení spalte, nebo Soderberghově Solaris. Momentálně se s ním ale nejvíc setkáme v reklamě na kávu.

(Foto filmy: Batman v Superman, Ex Machina, 55 schodů, Země zítřka)

14. květen je pro filmografii magické datum. V tento den se totiž narodilo hned několik významných osobností a kdyby pořádaly oslavu spolu, byla by to jistě velmi zajímavá párty. Australanka Cate Blanchett (Pán prstenů, Podivuhodný případ Benjamina Buttona, Jasmíniny slzy) oslaví padesátku, ale těžko se tomu s její krásou věří. Dosud jsme zmiňovali pouze herce, ale nejde vynechat následující režisérské, scénáristické, producentské (aj.) velikány: 75. narozeniny oslaví George Lucas, kterého snad netřeba představovat. 68 svíček sfoukne Robert Zemeckis (Forrest Gump, Trosečník, Návrat do budoucnosti). 48. narozeniny čekají Sofii Coppolu (Ztraceno v překladu) a posledním oslavencem na den 14. května je Tarantinův oblíbenec Tim Roth (Osm hrozných, Čtyři pokoje), který bude mít 58 let.

Megan Fox sice proslula víceméně jen jednou rolí, ale přesto si ji jistě nejeden (především mužský) divák vybaví, jak suverénně otvírá kapotu Bumblebeeho ve snímku Transformers. Přejeme jí tedy vše nejlepší k 33. narozeninám, které slaví 16. května. Shodou okolností je dalším oslavencem v tento den bývalý představitel Jamese Bonda, Pierce Brosnan, který bude mít přesně jednou tolik co Megan.

Talent britské herečky Kristin Scott Thomas si můžeme připomenout ve snímcích Nejtemnější hodina, Zaříkávač koní, nebo v Anglickém pacientovi. 24. května oslaví 59 let, naprosto stejně jako Doug Jones. Jeho tvář vám možná nic neřekne, ale proč? Protože většinou ztvárnil různá monstra v maskách a pod nánosy make-upu ve fantasy snímcích jako Faunův labyrint, Hellboy, či Fantastická čtyřka: Silver Surfer.

(Foto filmy: Carol, Transformers, Nejtemnější hodina, Hellboy 2)

Ian McKellen oslaví významné jubileum: 25. května bude mít 80 let. Jeden z nejuznávanějších herců se do diváckých srdcí nesmazatelně zapsal jako Gandalf, ale v jeho bohaté filmografii můžeme najít spoustu dalších vynikajících výkonů. Mike Myers, který ve stejný den slaví 56. narozeniny, je sice jmenovcem zabijáka z hororu, ale proslavil se komediální postavou Austina Powerse. Nedělají mu ale problém ani vážnější role, jako nedávno v Bohemian Rhapsody.

27. května je oslavencem Joseph Fiennes, bude mu 49. Zvládl jak role romantické (Zamilovaný Shakespeare), tak drsné (Nepřítel před branami). Sice není tak úspěšný jako jeho bratr Ralph, ale nedávno se mu znovu povedlo proniknout do diváckého podvědomí díky seriálu Příběh služebnice. V tento den si můžeme vzpomenout také na Christophera Lee (Pán prstenů) a jeho nedožité 97. narozeniny.

Poslední den v měsíci slaví všestranně talentovaný Clint Eastwood (Madisonské mosty, Million Dollar Baby, Gran Torino), kterého příští rok čeká devadesátka (je to vůbec možné?). 31. května bude oslavencem také Colin Farrell. Zaujal třeba snímky Telefonní budka, V Bruggách, a naposledy v pohádce Dumbo. Přejeme mu vše nejlepší ke 43. narozeninám.

(Foto filmy: Mr. Holmes, Bohemian Rhapsody, Zamilovaný Shakespeare, Pašerák, Oklamaný)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací