Filmové události #35/19: Joker i Terminátor se ukázali v nových trailerech

Aneb, říjnové snímky to rozjely ve velkém.
 
 
Začíná se vysílat i v Česku natočené Carnival Row. V Disneylandu se pak připravuje sekce věnovaná Avengers a Marvelu. A Netflixovské drama The Dig má své hvězdy. Režisér Richard Linklater pak chystá adaptaci Sondheimova muzikálu, kterou plánuje točit po dvacet let. V tuzemsku proběhl Marienbad Film Festival. Televize Prima zase chystá pořad Poklad z půdy.

#35/19

Jak, už to tak bývá, žádný týden se neobejde bez traileru, jinak tomu není ani tentokráte. První velkou ukázkou byl poslední oficiální trailer ke snímku Joker. V něm se předvádí Joaquin Phoenix jako titulní protagonista, nechvalně známý záporák z Batmana. Příběh nabízí origin story této populární komiksové postavy, ve kterém se mísí prvky dramatu, krimi i thrilleru. Do kin se pak Joker chystá již začátkem října.

V říjnu, přesně na Halloween, se do kin vrátí i Arnold Schwarzenegger jako Terminátor. A pokračování s podtitulem Temný osud nám též nabídl nový teaser. Kromě Schwarzeneggera jsou zpátky i Linda Hamilton či Edward Furlong jako Sarah Connor a John Connor.

Již teď je ale možno vidět všechny epizody seriálu Carnival Row, které byly vypuštěny na streamovací kanál Amazon Prime v pátek 30. srpna. Toto mysteriózní fantasy s prvky thrilleru bylo natočeno v České republice a sleduje osudy detektiva a víly, kteří se pouští do nebezpečného poměru ve viktoriánském fantasy světě, kde vše kolabuje, když řetězec zdánlivě nesouvisejících vražd odhalí nepředstavitelné monstrum. V hlavních rolích se zde pak objevují Orlando Bloom a Cara Delevingne.

Jak jistě mnozí ví, minulý víkend proběhla konference D23, kde Disney vypustilo do světa přehršel novinek. Jenže to není vše, před pár dny bylo oznámeno, že v Disneylandu se chystá nová sekce věnovaná Avengers a Marvelu, která je nazvaná Avengers Campus. Zde budou různé tematické atrakce, mimo jiné chystají i jednu se Spider-Manem, což se může zdát poněkud překvapující, vzhledem k současnému sporu mezi studii Disney a Sony.

V týdenním přehledu pak nesmí chybět ani Netflix. Ten si pro nás přichystal snímek The Dig, pro který už konečně obsadil své hvězdy. V hlavních rolích se tu mají objevit Ralph Fiennes a Carey Mulligan. Toto historické drama je inspirováno skutečnými událostmi, které se odehrály na přelomu druhé světové války.

Neobvyklý přístup k natáčení pak zvolil režisér Richard Linklater. Ten se již nějakou dobu chystá zfilmovat muzikál Stephena Sondheima, Merrily We Roll Along.  V uplynulém týdnu pak oznámil, že do rolí tří hlavních postav obsadil herce Beanie Feldstein, Bena Platta a Blakea Jennera. Co je však na tomto projektu nekonvenční, je fakt, že Linklater plánuje celý snímek točit po dobu dvaceti let, což by znamenalo, že v kinech se ho dočkáme nejdříve v roce 2039.

K závěru se pojďme na chvíli přesunout na domácí scénu. Od středy 28. do soboty 31. srpna proběhl již čtvrtý ročník filmového festivalu v Mariánských lázních, Marienbad Film Festival. Na úvodním večeru převzal cenu Marienbad Prix filmový kritik a dramaturg Bernard Payen. Zahajovacím filmem pak byl film-noir Sunset Boulevard.

(Foto: Eliška Stejskalová, Marienbad Film Festival)

Poslední novinkou je pak návrat pořadu televize Prima, Poklad z půdy. Provázet jím bude opět Honza Rosák, který bude objevovat nečekané poklady, která mají lidé na svých půdách. První díl nové řady pak bude k vidění již v pondělí 2. září ve 21.30 hodin.

(Foto: FTV Prima)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací