Recenze: Rambo: Poslední krev není špatný film, ale fanouškům prostě stačit nebude

Rambo má sice krátké vlasy a je kompletně oblečený, ale temnota v jeho duši zůstala.
 
 
Roku 1982 jsme se poprvé setkali s veteránem z Vietnamu Johnem Rambem v První krvi. Nikdo by tenkrát nehádal, že se fanoušci ještě v roce 2019 půjdou podívat na krev poslední, a to stále se stejným představitelem, Sylvesterem Stallonem, kterému je dnes 73 let. Název napovídá, že tentokrát už je to skutečně naposled.

Rambo si konečně užívá zasloužený klid na ranči v Arizoně.Rambo si konečně užívá zasloužený klid na ranči v Arizoně, kde se věnuje koním a Gabrielle (Yvette Monreal), vnučce své služebné, která mu nahrazuje vlastní rodinu. Netrvá dlouho a naivní mladá slečna se dostává do problémů. V tomto pokračování sice veterán nemusí pomáhat dalším vojákům, ani nepracuje na likvidaci režimu, ale jeho nepřátelé budou také pořádní drsňáci. Banda Mexičanů, která si vydělává prodejem dívek k prostituci, si zaslouží pořádně potrestat.

Snímek se nám snaží vnutit jeho otcovské city k mladé dívce, ale to prostě k Rambovi nesedí. A jakkoli se film snaží, abychom Gabrielle měli rádi a považovali ji za čistou, nevinnou duši, která přiměla muže navždy poznamenaného válečnými hrůzami věřit, že na světě je dobro, nevychází to. Všechny postavy jsou černobílé, pokud je někdo podrazák, cítíme to od chvíle, kdy se objeví na scéně. Paz Vega jako investigativní novinářka je těžce nevyužitá a její postava slouží jen k tomu, aby Rambovi jednou pomohla, a aby pak měl komu vykládat dramatický monolog.

Někdy v poslední třetině režiséru Grunbergovi dojde, že fanoušci Ramba asi očekávají nějakou akci, a tak by ji měli dodat. Takže praskání kostí, stříkání krve, rozdrcené končetiny a lebky, to všechno nás čeká. Rambo porcuje své protivníky na kusy, jenže stylem, který je zaměnitelný s kdejakým jiným akčním filmem. Jak se ale vlastně dá natočit důstojné zakončení příběhu legendy, které už je sedmdesát, a uspokojit každého fanouška?

Závěru chybí trochu napětí navíc. Už není koho skutečně zachraňovat, takže o co jde? Jen o pomstu? Dále nás může zajímat, zda hlavní hrdina ještě zůstane naživu a vyhraje i tuto poslední bitvu. Jenže co si vlastně přejeme, nebylo by nakonec lepší, kdyby už konečně našel věčný klid? Doufejme, že už mu ho konečně dají i filmaři.

Je to film s Rambem, ale ne o Rambovi, jak ho známe. Tenhle poznamenaný veterán se tentokrát mimořádně brutálně vyznamenává (byť až v samotném závěru) jako zvrhlá verze Kevina ze Sám doma, když chystá nepříjemná překvapení nezvaným hostům na své milované farmě. Není to špatný snímek, ale tak nějak není dost “rambovitý”.
 

Strejda Rambo to zařídí.


 

„Jestli chce s mou neteří někdo na rande, musí přejít nejdřív přese mě.“


 

Snad se diváci v kině nebudou tvářit stejně.


 

65%

Rambo: Poslední krev / Rambo: Last Blood

Je to film s Rambem, ale ne o Rambovi, jak ho známe. Tenhle poznamenaný veterán se tentokrát mimořádně brutálně vyznamenává (byť až v samotném závěru) jako zvrhlá verze Kevina ze Sám doma, když chystá nepříjemná překvapení nezvaným hostům na své milované farmě. Není to špatný snímek, ale tak nějak není dost “rambovitý”.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací