Filmové události #03/01: Jsou nominace na Oscary i České lvy

V zahraničí se probojoval i český film Dcera.
 
 
Začátkem týdne byly vyhlášeny nominace na Oscary. Stejně tak známe vítěze ceny Critics‘ Choice Movie Awards. A pozadu nezůstal ani Český lev. Samozřejmě je tu i pár trailerů, jako třeba ten na Morbiuse. S novou ukázkou přišla i Black Widow. Tvůrci také oznámili oficiální obsazení seriálu z prostředí Pána prstenů. Na druhou stranu Netflix chystá pořad o Ragnaroku. V poslední řadě zase kanálu CW přibydou dva nové pořady.

#03/20

Hned v úvodu uplynulého týdne byly vyhlášeny nominace na největší filmové ceny, tedy Oscaři. Nejvíce šancí má snímek Joker s 11 nominacemi, vedle něj se pak o hlavní cenu utkají díla Irčan, Králíček Jojo, Le Mans ’66, Malé ženy, Manželská historie, 1917, Tenkrát v Hollywoodu či Parazit. Z herců pak o sošku zabojují například Antonio Banderas, Leonardo DiCaprio, Joaquin Phoenix, Charlize Theron, Renée Zellweger, Scarlett Johansson (ta hned dvakrát), Al Pacino, Brad Pitt, Margot Robbie a mnozí další. Zajímavostí také je, že v kategorii krátkometrážní animace se umístil i český studentský film Dcera. Samotný slavnostní ceremoniál se pak uskuteční 9. února.

Na druhé straně známe i vítěze Critics‘ Choice Movie Awards. Zde si nejvíce sošek odnesl film Tenkrát v Hollywoodu, který vyhrál i v kategorii nejlepší snímek. Z herců pak uspěli Joaquin Phoenix, Brad Pitt, Renée Zellweger a Laura Dern. Cenu za životní dílo si pak odnesl Eddie Murphy.

Pozadu však nezůstalo ani Česko a ve středu byly oznámeny nominace na České lvy. Ty ovládnul především film Vlastníci. Vedle něj se pak o sošku lva utká i Nabarvené ptáče, Staříci, Tiché doteky a Na střeše. Z herců pak mají šance Jenovéfa Boková, Eliška Křenková, Alois Švehlík, Jiří Lábus, Aňa Geislerová, Jan Cina a mnozí další. Slavnostní ceremoniál a rozdání sošek proběhne 7. března.

Co by to však bylo za týden bez trailerů? V první řadě tu máme první ukázku ke snímku Morbius. Ten se zaměřuje na stejnojmenného komiksového záporáka, který jinak často figuroval v příbězích o Spider-Manovi. I zde můžeme vidět jeho napojení na tento svět, v traileru je například krátce plakát se Spider-Manem a na jeho konci se objeví Michael Keaton coby Vulture. Titulní role netopýřího muže se pak ujal Jared Leto. Na velkých plátnech pak bude k vidění od konce července.

Druhá ukázka se pak týká také marvelovského filmu, tedy Black Widow. Tvůrci nabídli tzv. special look a video týkající se filmu. V nich například vidíme titulní hrdinku, jak zápasí se záporákem, který si říká Taskmaster. Do kin vstupuje Black Widow koncem dubna.

Přesuňme se teď však do světa seriálů. Již před dlouho dobou bylo oznámeno obsazení chystaného a očekávaného seriálu streamovací stanice Amazon, který má být spin-offem k Pánu prstenů. Mají se zde objevit herci jako Owain Arthur, Robert Aramayo, Nazanin Boniadi, Ema Horvath, Tom Budge, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers nebo Daniel Weyman. Pořad pak má být odvysílán až někdy v příštím roce.

Na druhé straně konkurenční Netflix chystá také nový projekt. Seriál s názvem Ragnarok se má zabývat severskou mytologií. Objevit se v něm mají i postavy jako Thor nebo Loki, které běžně známe z marvelovských filmů, ovšem zde půjde o jejich trochu klasičtější verze. Samotný příběh se odehrává ve fiktivním norském městečku, které skrývá tajemství spjaté se skandinávskou mytologií. Seriál se pak bude vysílat od 31. ledna.

A v poslední řadě kanál CW oznámil hned dva seriály, které bude nově vysílat. Tím prvním je remake Walker, Texas Rangera s Jaredem Padaleckim v titulní roli. Padalecki mimo jiné v současnosti figuruje jako jedna z hlavních postav v pořadu Lovci duchů, který momentálně vysílá svou patnáctou a finální řadu. Druhý je pak pořad Superman a Lois s Tylerem Hoechlinem jako Supermanem. Jde také o nový přírůstek do obsáhlé seriálové rodiny DC stanice CW, kam patří třeba Arrow, Flash, Supergirl a mnohé další pořady.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací