Filmové události #07/20: Parazit dostal 4 Oscary a nová bondovka má píseň od Billie Eilish

A co dalšího přinesl uplynulý týden?
 
 
Proběhlo předání letošních Oscarů.  Je tu i trailer ke komedii The French Dispatch. Robert Pattinson se zase poprvé ukázal jako Batman v teaseru. S krátkým klipem přišli i tvůrci seriálu Stranger Things. A představena byla i píseň k nové bondovce Není čas zemřít v podání Billie Eilish. Televizní remake satiry Mezi žraloky má zase svoje obsazení. Na závěr pak v Praze odstartovala Severská filmová zima.

#07/20

Hned na úvod týdne, nebo spíše na sklonku toho předchozího, byli uděleni Oscaři. Nejvíce, tedy čtyři, jich získala korejská černá komedie Parazit, která si, k překvapení všech, odnesla i sošku za nejlepší film. Z herců pak uspěli Brad Pitt, Laura Dern, Joaquin Phoenix a Renée Zellweger. Mezi ostatní úspěšná díla patřily například 1917, Le Mans ’66, Joker a Tenkrát v Hollywoodu. Jednou z největších událostí celého večera bylo neočekávané vystoupení Eminema, který po sedmnácti letech od své výhry, přišel na Oscary zahrát svou píseň Lose Yourself z hudební autobiografie 8. míle.

Samozřejmě by to však nebyl týden bez trailerů. Jeden takový tu je i pro komedii The French Dispatch z pera režiséra a scenáristy Wese Andersona. Chystaný snímek se má odehrávat ve fiktivním francouzském městě ve 20. století, kde začne americký žurnalista vydávat své noviny The French Dispatch, ty se stanou centrem dění poté, co publikují řadu milostných dopisů, které zmíněný novinář dostane. Objevit se tu pak mají Timothée Chalamet, Adrien Brody, Benicio Del Toro, Tilda Swinton, Léa Seydoux, Frances McDormand, Bill Murray, Owen Wilson, Liev Schreiber, Elisabeth Moss, Edward Norton, Willem Dafoe, Saoirse Ronan či Christoph Waltz. V kinech pak bude k vidění letos v červenci.

Kromě toho tu pak také máme první ukázku Roberta Pattinsona jako nového Batmana. Ve videu označeném jako „screen test“ mohou fanoušci poprvé spatřit Pattinsona v obleku netopýřího muže. Samotný film by pak měl být v kinech až příští rok.

Aby toho však nebylo málo, tak je tu i hit seriál Stranger Things s krátkým klipem pojmenovaným „From Russia with love…“. Čtvrtá řada by se sice měla na Netflixu objevit až v příštím roce, ale v novém videu nabízí tvůrci spoustu prostoru ke spekulaci a dochází i k návratu jedné, všemi milované, postavy.

Jak je jistě známo, tak každá bondovka má vždy svojí ikonickou píseň. Ať už jde o Goldeneye od Tiny Turner, nebo Skyfall od Adele, tak jsou všechny památné. Pro pětadvacátou bondovku, a poslední z řady s Danielem Craigem jako agentem 007, složila píseň stoupající hudební hvězda Billie Eilish. Audio verzi si lze poslechnout na oficiálním YouTube kanálu autorky. Snímek Není čas zemřít se pak chystá do kin již začátkem dubna.

Dále tu pak máme remake devadesátkové komedie Mezi žraloky, ve které se objevil například Kevin Spacey nebo Frank Whaley. Novodobá verze nabude podobu televizního seriálu, ve kterém se, jak bylo nedávno oznámeno, objeví například Kiernan Shipka, Diane Kruger, Thomas Dekker, Finn Jones nebo Donald Sutherland. Více informací zatím není známo.

A na závěr tu pak máme i něco z domova. Ve čtvrtek 13. února totiž v Praze odstartoval letošní ročník Severské filmové zimy. Ten jako vždy nabídne řadu snímku z oblasti Skandinávie jejího okolí. Celý festival pak potrvá do 18. února, a poté se přesune do ostatních českých měst.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací