Marek Lambora, Eliška Křenková, Jan Révai a další uvedli premiéru pohádky Princezna zakletá v čase

Unikátní česká fantasy pohádka míří do kin.
 
 
Češi milují pohádky, a to nejen na Vánoce. Režisér a spoluautor scénáře Petr Kubík ovšem nevsadil na klasiku v podobě čertů či vodníků, ale dal přednost alchymistům, akci a fantasy tématice. Princezna zakletá v čase nás seznámí s Elenou, princeznou, kterou prokleje čarodějnice Murien. Elena bude prožívat den svých 20. narozenin tak dlouho, dokud nezachrání království i své srdce. Slavnostní premiéru pohádky uvedla v kině Lucerna bohatá herecká i tvůrčí delegace.

Snímek, který je v kinech k vidění od 17. září 2020, zatím neměl příliš mnoho štěstí. Pouhých pár dnů před původně plánovaným uvedením zaúřadoval koronavirus, kina se uzavřela a premiéra pohádky byla přesunuta na podzim. Nejprve jsme měli pohádku vidět až v listopadu, ale tvůrci nakonec zvolili zářijový termín.

Slavnostní uvedení v pražském kině Lucerna se sice konalo za zpřísněných hygienických podmínek, ale v pohodové náladě. Pohádkovou atmosféru podtrhovaly nejen vystavené kostýmy z filmu, ale i tematicky oblečení moderátoři večera. Speciální představení uvedla početná delegace v čele s režisérem Petrem Kubíkem a herci Eliškou Křenkovou, Markem Lamborou, Janem Révaiem, Veronikou Freimanovou a Jakubem Ouvínem.

Jak to na slavnostní premiéře pohádky Princezna zakletá v čase vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem Facebook profilu a krátkém videu na našem YouTube kanálu ČK LIVE.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací