Filmové události #39/20: Byly rozdány ceny Emmy a je tu i spousta televizních trailerů

Novinky přineslo i Disney+ a Marvel.
 
 
Letošní televizní ceny Emmy byly rozdány. Je tu i trailer k druhé řadě hororového seriálu The Haunting. Ukázku nabídlo také pokračování animáku Croodsovi. S klipem se představilo i snímek Supernova. A v prvním traileru se ukázal i očekávaný pořad WandaVision. Na Disney+ se v marvelovce objeví i Samuel L. Jackson. Black Widow se zase dostalo dalšího odkladu. Do konkurenčního DC se přidal John Cena. Pořad o Cassianu Andorovi už má své režiséry. Hra Legend of Zelda pak bude mít televizní adaptaci na Netflixu. Víla Zvonilka bude černoška. Projekt chystají i Ryan Gosling a David Leitch. V Praze pak odstartoval festival Zlatá Praha a v Plzni Finále Plzeň.

#39/20

Hned večer z neděle na pondělí proběhlo letošní udílení prestižních televizních cen Emmy. Nejvíce sošek posbírala stanice HBO. Nejúspěšnějším seriálem pak byl Schitt’s Creek. Slavili pak herci Eugene Levy, Catherine O’Hara, Jeremy Strong, Zendaya, Mark Ruffalo, Regina King, Dan Levy, Annie Murphy, nebo Billy Crudup a další.

Uplynulý týden však přinesl i spoustu trailerů. Jeden je tu k i druhé řadě hororové seriálu The Haunting pojmenované The Haunting of Bly Manor. Nová sezóna bude k vidění na Netflixu od 9. října.

V ukázce se představilo i pokračování animáku Croodsovi nesoucí podtitul Nový věk. V něm se vrací titulní pravěká rodinka, diváci tu pak zaslechnou hlasy herců jako jsou  Emma Stone, Ryan Reynolds, Nicolas Cage, Catherine Keener, Leslie Mann, Peter Dinklage či Kat Dennings. Do kin se pak snímek chystá v letošním prosinci.

Trailer si přichystalo i britské drama Supernova. Ten se zabývá dvojící kamarádů, kteří cestují po Anglii a užívají si posledních společných chvil, protože jeden z nich byl nedávno diagnostikován ranou fází demence. V hlavních rolích se zde objeví Colin Farrell a Stanley Tucci. Film by měl vstoupit do kin v lednu příštího roku.

A do čtveřice se v první ukázce představil i seriál WandaVision. Ten se odehrává ve světě MCU a, jak už název napovídá, zabývá se titulními hrdiny Wandou čili Scarlet Witch a Visionem, kteří evidentně žijí ve snovém světě Wandy. Pořad by měl vstoupit na streamovací stanici Disney+ letos v prosinci.

V zatím nespecifikovaném marvelovském pořadu Disney+ se objeví i Samuel L. Jackson. Má si zde zopakovat svou slavnou roli Nicka Furyho. Detaily však zatím nejsou známy.

K Marvelu se váže i další informace. Očekáváná Black Widow totiž dostala další odklad. Film měl původně vstoupit do kin letos na jaře, ale kvůli pandemii covid-19 byl přesunut na listopad. Ovšem nyní byl nově posunut ještě dále, a to na 6. květen 2021. Vlivem toho bude později uveden i pořad Falcon a Winter Soldier, který má na Black Widow dějově navazovat a stejně tak i snímek The Eternals.

Konkurenční DC pak dostalo značnou posilu, a to v podobě bývalého wrestlera Johna Ceny. Ten se má nově objevit v sequelu k Sebevražednému oddílu, jenž vzniká pod vedením režiséra Seana Gunna (Strážci Galaxie). Cena by si tu měl zahrát postavu Peacemakera, komiksového hrdiny.

Disney+ pak také před nedávnem oznámilo, že chystá seriál o postavě Cassiana Andora. Tu mohli diváci vidět v Rogue One: Star Wars Story, kde si jí zahrál Diego Luna. Jeho pořad má nyní nově režiséra, a stal se jím Toby Hayness, který se spolupodílel i na seriálu Černé zrcadlo.

Objevily se pak také zvěsti, že Netflix chystá svou vlastní seriálovou adaptaci populární počítačové hry Legend of Zelda. Do role hlavního hrdiny Linka by pak tvůrci rádi obsadili Toma Hollanda (Spider-Man). Více podrobností však zatím není známo.

Připravuje se i nová live action adaptace disneyovské pohádky Peter Pan. V té by si nově měla zahrát roli víly Zvonilky černošská herečka Yara Shahidi, která se proslavila díky seriálu Black-ish.

Svůj vlastní projekt pak plánují i Ryan Gosling a režisér David Leitch. Mělo by jít o akční drama, ve kterém je hlavním hrdinou kaskadér. Je to koncept podobný pořadu z 80. let The Fall Guy.

A na závěr pak něco z domova. V Praze ve středu 23. září odstartoval sedmapadesátý ročník Mezinárodního televizního festivalu Zlatá Praha. Ten potrval až do soboty 26. září, kdy proběhlo slavnostní předávání cen Zlaté Prahy.

V plném proudu je i 33. ročník Finále Plzeň, který odstartoval v pátek 25. září předpremiéru dokumentu Svět podle Muchy. Na festivalu, který bude trvat až do 30. září diváci uvidí tituly jako jsou Bábovky, Smečka, Princezna ztracená v čase, Žáby bez jazyka či Karel.

(Foto: Finále Plzeň) (Úvodní foto: Croodsovi, DreamWorks Animation), Finále Plzeň)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací