Filmové události #22/21: Aaron Taylor-Johnson je Kraven, Henry Cavill Highlander a Timothée Chalamet Willy Wonka

Týden plný castingových novinek.

MCU Quicksilver Aaron Taylor-Johnson byl obsazen do role Spider-Manova záporáka Kravena. Henry Cavill zase bude novým Highlander. A aby toho nebylo málo, Timothée Chalamet se stane Willym Wonkou.  Marvel pak obsadil postavu Moon Knighta, bude jím Oscar Isaac. Christopher McDonald se zase objeví v Secret Invasion. Seriál Loki představil plakáty k postavám. Jsou tu pak také ukázky, ve své první se ukázali Eternals. Trailer nabídl i Edgar Wright ke svému novému snímku. Společnost Amazon koupila filmové studio MGM. Na závěr pak také proběhla Friends Reunion.

#22/21

Aaron Taylor-Johnson, známý jako Kick-Ass nebo Quicksilver v MCU se zhostí další komiksové role. Tentokráte byl obsazen jako záporák Kraven the Hunter pro stejnojmenný sólo snímek o tomto antagonistovi, který po Venomovi a Morbiovi chystá studio Sony. Kraven je typickým padouchem v příbězích o Spider-Manovi. V minulosti si fanoušci mysleli, že by tato role mohla připadnout Keanu Reevesovi, teď nezbývá než vyčkat, jak se s tím popasuje Taylor-Johnson.

Konkurenčního superhrdinu z DC komiksů, Supermana, pak v posledních letech ztvárňoval Henry Cavill, který se také proslavil jako Zaklínač v seriálu pro Netflixu. Nyní dostal další životní roli. Objeví se totiž jako titulní Highlander ve stejnojmenném remaku této klasiky, který chystá režisér Chad Stahelski, tvůrce Johna Wicka. Původní představitel Highlandera, Christopher Lambert bude mimo jiné jedním z hlavních hostů letošního Comic-Con Prague.

Do nové role by obsazen i Timothée Chalamet, který se proslavil ve snímku Dej mi své jméno. Chalamet se stane novým představitelem slavného cukráře Willy Wonky v prequelu, které studio Warner Bros. chystá o této postavě. V minulosti Wonku ztvárnili Gene Wilder a Johnny Depp.

A aby toho nebylo málo, tak se do castingových novinek vložil i Marvel. Herec Oscar Isaac na sociálních sítích oznámil, že byl oficiálně obsazen do role Moon Knighta. Marvel chystá o této postavě miniseriál pro servis Disney+.

Dalším takovým MCU pořadem bude i Secret Invasion, který se má zaměřovat na působení Skrullů (poprvé viděných v Captain Marvel) na Zemi. Pořad získal novou hereckou posilu v podobě herce Christophera McDonalda.

Na Disney+ pak bude také zanedlouho k vidění i pořad Loki o stejnojmenném anti-hrdinovi, bohovi a adoptivním bratrovi Thora. Tvůrci v tomto týdnu uveřejnili nové plakáty s postavami, na nichž figuruje i Tom Hiddleston v roli titulního trickstera nebo Owen Wilson.

(Foto: Marvel)

Minulý týden však byl zahájen ve velkém, když právě Marvel vypustil první trailer ke svému dlouho očekávanému snímku Eternals. V ukázce byli k vidění Angelina Jolie, Gemma Chan, Salma Hayek, Kit Harington, Richard Madden nebo Kumail Nanjiani a bylo odkryto i něco málo z příběhu, ve kterém se mají titulní Eternals utkat s Celestiály. Do kin se pak Eternals chystají 4. listopadu.

Ukázku si připravil i režisér a scenárista Edgar Wright, který má na kontě snímky jako Ant-Man, Baby Driver, Soumrak mrtvých a další. Ten představil svůj nejnovější chystaný projekt, kterým je film Poslední noc v Soho. Zde se objeví herci jako např. Anya Taylor-Joy, Thomasin McKenzie, Matt Smith nebo Diana Rigg, pro níž je to, po její loňské smrti, poslední film. Poslední noc v Soho by pak měla být k vidění v kinech již letos v říjnu.

Společnost Amazon pak uskutečnila velkou koupi, o které se mluvilo už pár týdnů. Pod svou značku si tak přivlastnila filmové studio MGM, které je historicky jedním z prvních filmových studií vůbec a je úzce spjato se vznikem Hollywoodu a počátky filmu vůbec. Pro Amazon je to velký krok, těžko říct, co to bude znamenat do budoucnosti.

Na závěr by se pak neměl také opomenout velký milník uplynulého týdne, kterým bylo vypuštění očekávané Friends Reunion, u nás pojmenované jako Přátelé: Zase spolu. Ta je od čtvrtka k vidění na HBO Max a HBO Go. Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry a David Schwimmer jakožto představitelé hlavní šestice spolu s hosty a tvůrci pořadu zavzpomínali na vznik a tvorbu celého seriálu a podělili se i o zákulisní historky z natáčení.

(Foto: HBO Max)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací