Filmové události #02/22: V premiérovém týdnu zavítali do českých kin noví Kingsmani i Krotitelé duchů

Jak na nový rok, tak po celý rok.

Dwayne Johnson se odmítá objevit v pokračování Rychle a zběsile. Pixarovka Proměna bude exkluzivně pouze na Disney+. Amazonova seriálové adaptace videohry Fallout začala hledat obsazení. Netflix nabídl dva trailery, ten první je k seriálové parodii snímku Žena v okně. Druhý je ke čtvrté řadě pořadu Ozark. Ukázkou ke snímku The Tragedy of Macbeth se pochlubil i AppleTV+. S klipem přišlo také akční sci-fi Moonfall. Wes Anderson chystá nový hvězdně obsazený projekt. Opustil nás herec Sidney Poitier. Na závěr pak pár prvních tuzemských premiér v novém roce.

#02/22

Akční série Rychle a zběsile se stále rozrůstá o nové a nové snímky i členy hereckého obsazení. Jedním z oblíbených přírůstků se stal i bývalý wrestler Dwayne Johnson. Ten se objevil v šestém, sedmém a osmém pokračování této rychlé a zběsilé ságy a ve spin-offu věnovaném postavám Hobbse a Shawa. V uplynulém týdnu se však Johnson vyjádřil, že už se v následujících snímcích odmítá objevit. Důvodem je údajně spor s Vinem Dieselem, hlavní hvězdou filmové série, který si kdysi neoprávněně připsal zásluhy za Johnsonův výkon, což zmíněného herce značně pobouřilo.

Na druhé straně tu pak máme očekávanou novou Pixarovku Proměna, která by se letos měla dočkat své premiéry. Tvůrci však přinesli v minulém týdnu jednu zásadní změnu: fanoušci jí totiž budou moc vidět pouze skrze streamovací platformu Disney+. Tam dorazí 10. března.

Konkurenční Amazon Prime Video zase chystá seriálovou adaptaci slavné videohry Fallout. V prvních dnech letošní roku, pak tvůrci oznámili, že oficiálně začali obsazovat hlavní role. Detaily však zatím neprozradili. Na pořadu by se měl podílet i jeden z tvůrců velmi úspěšného seriálu Westworld.

Nebylo by to však ono bez trailerů. A hned dva si přichystal Netflix. První ukázku stanice nabídla ke svému chystanému seriálu Žena v domě přes ulici od dívky v okně. Ten má být satirickou parodií s prvky mysteriózního krimi na náměty snímku Žena v okně. V hlavní roli se zde pak objeví Kristen Bell. Pořad bude dostupný na Netflixu již od konce ledna.

Týden předtím pak na platformu dorazí také čtvrtá řada pořadu Ozark, ke kterému též tvůrci zveřejnili nový trailer. Nová sezóna má být rozdělena na dvě části o celkovém počtu čtrnácti epizod, prvních sedm uvidí diváci již teď v lednu, druhou polovinu pak později v letošním roce.

Pozadu nezůstalo ani AppleTV+, které se pochlubilo prvním klipem k dramatu The Tragedy of Macbeth. Ten se inspiruje stejnojmennou divadelní hrou Williama Shakespeara. Hlavní role zde pak ztvární Denzel Washington, Francis McDormand, Brendan Gleeson či Harry Melling. Na AppleTV+ vstoupí snímek již příští týden.

A do čtveřice tu pak máme i trailer ke katastrofickému sci-fi Moonfall. Ten představuje, co by se stalo, kdyby asteroid zasáhl Měsíc a změnil jeho oběžnou dráhu tak, že by se řítil na Zemi. Hvězdné obsazení zde čítá jména jako Halle Berry, Patrick Wilson, John Bradley, Michael Peña či Donald Sutherland. Do kin se snímek chystá na začátku února.

Ještě bohatší herecký ansámbl pak bude mít, již tradičně, nejnovější projekt režiséra Wese Andersona, který se chystá adaptovat povídkovou novelu Roalda Dahla The Wonderful Story of Henry Sugar. Do svého nového dobrodružství pak Anderson rekrutoval hvězdy, jako je Benedict Cumberbatch, Ralph Fiennes, Ben Kingsley či Dev Patel a přibudu jistě další slavná jména.  

Závěrem pak jedna smutná zpráva. Ve věku čtyřiadevadesáti let zemřel legendární herec Sidney Poitier. Ten se proslavil zejména svou rolí ve snímku Polní linie, za níž v roce 1963 získal jako první afroamerický herec Oscara i Zlatý Glóbus za nejlepší mužskou roli. Poitier se dále objevil ve filmech jako Žár noci, Hádej, kdo přijde na večeři a Bez cesty ven. Mimo to byl i velkým aktivistou a s herečkou Barbarou Streisand založil i asociaci First Artist Productions, kde působil jako režisér a producent.

Na úplný konec tu máme i něco z domova. Uplynul první týden v novém roce, a tak se sluší připomenout si, které snímky jako první letos vstoupily do kin. Fanoušci se například již dočkali premiéry filmů jako Kingsman: První mise, Krotitelé duchů: Odkaz nebo Velký červený pes Clifford.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací