Filmové události #42/22: Robert Eggers přijede do Prahy, M. Night Shyamalan oznámil nový projekt

V uplynulém týdnu nás opustili Hagrid, Jessica Fletcher a Sam Hawkens.

Do Prahy přijede přednášet režisér Robert Eggers. Jeho kolega M. Night Shyamalan zase oznámil nový film. Společný projekt chystají také Ryan Reynolds a Colin Hanks. Chystají se rebooty Bláznivé střely a Barbarelly. Jsou tu nové fotografie a informace k páté řadě seriálu Koruna. Netflix nabídl trailer k pokračování Enoly Holmes. Apple TV zase zveřejnilo klip k dokumentu o Seleně Gomez. Oficiální spot má i vánoční film Spirited. Amazon zase publikoval trailer k westernu The English. A ukázku má i thriller Poker Face. Jsou tu i novinky z MCU. A remake Malé mořské víly má plakát i datum premiéry. Uplynulý týden přinesl také pár smutných zpráv – opustili nás Robbie Coltrane, Angela Lansbury a Ralf Wolter.

#42/22

Uznávaný režisér a scenárista Robert Eggers, který má na kontě snímky jako Čarodějnice, Maják nebo Seveřan, přijede do Prahy. V pondělí 17. října s ním v kinu Bio Oko proběhne Master Class, na které zájemcům prozradí, jak postupuje při tvorbě svých filmů. Před seminářem proběhne ještě projekce Majáku, ve kterém hrají dva osamocené blouznící hlídače Robert Pattinson a Willem Dafoe.

Eggersův režisérský a scenáristický kolega M. Night Shyamalan, který stojí za Šestým smyslem, Nezlomným, Rozpolceným, Skleněným nebo Časem, pak chystá nový projekt. Oznámil to sám Shyamalan na svém Instagramu. Jedná se o thriller, který vznikne pod studiem Universal. Detailní informace o filmu budou teprve oznámeny.

Společný projekty chystají také Ryan Reynolds a Colin Hanks. Ti společně připravují biografický snímek o kanadském komikovi Johnu Candymu.

Dále bylo také oznámeno, že se plánuje reboot Bláznivé střely. Mnoho detailů zatím není známo, ví se akorát, že ikonickou hlavní roli, kterou se proslavil komik Leslie Nielsen, si tentokráte zahraje Liam Neeson.

Jsou tu také první oficiální fotografie z nadcházející páté řady populárního seriálu Koruna. V nové sezóně ztvární členy britské královské rodiny opět nový herci, neboť se děj posune o dalších pár let dopředu, role královny se tak po Claire Foy a Olivii Colman chopí Imelda Staunton. Deset nových epizod by pak mělo debutovat 9. listopadu.

Netflix pak také nabídl oficiální trailer k pokračování detektivky Enola Holmes. Ta se zaměřuje na mladší sestru slavného detektiva Sherlocka Holmese. V hlavních rolích se zde objeví Millie Bobby Brown, Henry Cavill, Sam Claflin nebo Helena Bonham Carter. Snímek má naplánovanou premiéru za necelé tři týdny.

Konkurenční Apple TV+ zase přišlo s ukázkou k dokumentu o zpěvačce Seleně Gomez. Biografický snímek pojmenovaný Selena Gomez: My Mind & Me se zaměří na život a zdravotní problémy mladé umělkyně.

Na Apple TV+ pak za necelý měsíc také debutuje muzikál Spirited. Jedná se o hudební zpracování Vánoční koledy Charlese Dickense, ve kterém jedny z hlavních rolí ztvární Ryan Gosling a Will Ferrell. I ti se představili v novém spotu.

Pozadu nezůstala ani třetí streamovací platforma, Amazon Prime Video, která přišla s klipem ke své chystané westernovce The English. Šestidílný seriál s Emily Blunt v hlavní roli bude k vidění na platformě od 11. listopadu.

A do pětice se v ukázce představil i thriller Poker Face. Ten se zaměřuje na technologického miliardáře Jaka, který shromažďuje své kamarády z dětství na svém rozlehlém sídle v Miami, kde hraje poker s vysokými sázkami. Hosté si však začnou brzy uvědomovat, že jejich hostitel vymyslel složitý plán, jak se jim pomstít. Nepočítal ale s tím, že se v jeho sídle objeví nebezpečný útočník. Hlavní roli ve snímku ztvární Russell Crowe. 

S řadou novinek přišel i Marvel. Několik očekávaných snímků má posunutý data premiér. Blade vyjde místo na podzim 2023 o rok později, Deadpool 3 se nyní chystá do kin v listopadu 2024, to bylo původní datum uvedení nové Fantastic Four, která nyní vstoupí do kin na Valentýna 2025 a Avengers: Secret Wars byli posunuti z podzimu 2025 na jaro 2026. K tomu byly navíc také oznámeny dva další zatím nepojmenované projekty, které mají vyjít mezi zmíněnými filmy.

A nový oficiální plakát má hraný remake Malé mořské víly, který vyjde v květnu příštího roku. V titulní roli se představí Halle Bailey, jako Uršula pak Melissa McCarthy, coby král Triton Javier Bardem a další.

Na závěr pak několik smutných zpráv. V uplynulém týdnu nás opustili hned tři vážení herci. Ve věku 96 let zesnula Angela Lansbury, která se proslavila jako Jessica Fletcher v pořadu To je vražda, napsala nebo hlas paní Potts v původním animáku Kráska a zvíře. 

Ve stejném věku zemřel i německý herec Ralf Wolter. Mezi jeho nejslavnější role patří ta Sama Hawkense z filmů o Vinnetouovi.

Do třetice pak zasáhla smutná zpráva fanoušky světa Harryho Pottera, ve věku 72 let odešel skotský herec Robbie Coltrane, představitel dobrotivého poloobra Hagrida. Coltrane se mimo jiné objevil také v Bondovkách Zlaté oko a Jeden svět nestačí, jako ruský gangster Valentin Zukovsky. 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací