Filmové události #28/23: Jsou tu nominace na ceny Emmy i HCA TV Awards

V trailerech se představili Napoleon i Willy Wonka.

Deadpool 3 nabídl první fotografie Ryana Reynoldse a Hugha Jackmana v ikonických kostýmech. S novinkami přišel i konkurenční Superman: Legacy. Nový trailer má DC snímek Blue Beetle. S ukázkou přišlo historické drama Napoleon. První spot tu je i k muzikálu Wonka. Klip má i Star Wars seriálu Ahsoka. James Cameron chystá pokračování Ality. Jsou tu nominace na Emmy. Nominované oznámili i organizátoři Hollywood Critics Association TV Awards. Proběhl letošní ročník festivalu Marienbad. Na závěr pak smutná zpráva – opustil nás spisovatel Milan Kundera.

#28/23

Tvůrci očekávaného pokračování Deadpoola potěšili fanoušky prvními fotografiemi z natáčení. Na těch jsou k vidění Ryan Reynolds jako Deadpool a Hugh Jackman jako Wolverine. Jackman má na sobě navíc ikonický Wolverinův žlutý kostým, který fanoušci milují a znají z původních komiksů, ale na plátně bude nyní zfilmován poprvé. Snímek má vstoupit do kin na jaře příštího roku.

Pozadu nezůstalo ani konkurenční DC. James Gunn a spol. oznámili novinky v obsazení chystaného filmu Superman: Legacy. Ve snímku se tak objeví Nathan Fillion jako Guy Gardner (Green Lantern), Isabela Merced jako Hawkgirl, Edi Gathegi jako Mr. Terrific a Anthony Carrigan jako Metamorpho. Rolí Superman a Lois Lane se pak ujmou David Corenswet a Rachel Brosnahan, což bylo potvrzeno již před několika týdny.

DC si pak připravilo i jeden trailer, a to k chystanému akčňáku Blue Beetle. Ten sleduje čerstvého vysokoškoláka Jaimeho Reyese, kterého si mimozemský Skarabeus vybere jako svého symbiotického hostitele, a ten je nyní obdařen neuvěřitelnými schopnostmi, jež mu navždy změní jeho život. Blue Beetle má vstoupit do kin již za necelý měsíc.

Ukázka tu je i k historickému dramatu Napoleon. Film z režie Ridleyho Scotta sleduje stejnojmenného francouzského vojevůdce. Titulního Napoleona pak ztvární Joaquin Phoenix. Film má plánovanou premiéru na letošní říjen.

První spot pak nabídli i tvůrci muzikálu Wonka. Jedná se o nejnovější adaptaci příběhu o slavném fiktivním výrobci čokolády, která sleduje jeho začátky. V tomto prequelu ztvární titulního hrdinu Timothée Chalamet, který roli přebírá po hercích jako jsou Gene Wilder a Johnny Depp. Kromě Chalameta se tu pak objeví i Olivia Colman, Keegan-Michael Key, Rowan Atkinson, Sally Hawkins nebo Hugh Grant jako Umpa-Lumpa. Wonka, který je z dílny Apple TV+, bude k vidění před letošními Vánoci.

Nový trailer k filmu Wonka nám umožní nahlédnout do snu mladíka Willyho

Nový klip má i seriál Ahsoka. Pořad ze světa Star Wars sleduje odvážnou titulní Jedi mistryni Ahsoku a její dobrodružství. Hlavní hrdinku zde ztvární Rosario Dawson, která si jí již zahrála v seriálu Mandalorian. Ahsoka vstoupí na Disney+ již 23. srpna.  

Režisér James Cameron pak v uplynulém týdnu oznámil, že plánuje pokračování svého sci-fi Alita: Bojový Anděl. Údajně již pracuje na druhém dílu, sequelů by však mělo být několik. První snímek, inspirovaný stejnojmenným japonským komiksem, vyšel v roce 2019 a Cameron se na něm podílel scenáristicky, zatímco režie se ujal Robert Rodriguez.

Uplynulý týden byl pak také bohatý na televizní ocenění. Nominace na Emmy oznámili v úterý 12. července herečkou Yvette Nicole Brown. Nejvíce nominací (27) si odneslo drama Boj o moc, nejúspěšnější streamovací platformou se pak stalo HBO. V hereckých kategoriích se o sošky utkají Bill Hader, Martin Short, Jason Sudeikis, Christina Applegate, Natasha Lyonne, Jenna Ortega, Brian Cox, Bob Odenkirk, Pedro Pascal, Melanie Lynskey, Elisabeth Moss nebo Bella Ramsey a další. Slavností udílení má proběhnout 18. září, ale datum ceremoniálu může být ještě posunut, kvůli současným četným protestům scenáristů a herců.

V druhé řadě byly oznámeny i nominace na Hollywood Critics Association TV Awards. Zde nejvíce zabodoval pořad Yellowjackets. O další sošky se pak utkají herci ze seriálu jako jsou Ted Lasso, Jen vraždy v budově, She-Hulk: Neuvěřitelná právnička, Wednesday, Úžasná paní Maiselová, Banda, Star Trek: Picard, Příběh služebnice, Koruna a další. Datum udílení cen zatím nebylo upřesněno.

Závěrem také něco z domácího prostředí. Minulý týden proběhl filmový festival Marienbad, který se každoročně koná po MFF Karlovy Vary. Festival, který se tradičně uskutečňuje v Mariánských lázních, byl zahájen ve středu 13. července a zakončen v neděli 16. července.

Na úplný konec tu pak máme jednu smutnou zprávu – ve věku 94 let zemřel český spisovatel Milan Kundera. Na motivy jeho knih vznikly četné filmové adaptace, tou nejznámější je beze sporu Žert z roku 1968, který byl promítán i na loňském KVIFF, Kundera se na snímku podílel i scenáristicky. Mezi další filmové adaptace patří například Já, truchlivý Bůh (1965), Nikdo se nebude smát (1969) nebo Nesnesitelná lehkost bytí (1988). Populární je i jeho divadelní hra Jakub a jeho pán, z níž také existuje záznam.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací