Pacific Rim – Útok na Zemi: Strašlivé skutečnosti o patnáctiminutové ukázce

[singlepic id=4123 w=120 h=120 float=left]Zbavily mne ukázky maličkých pochybností o gigantech?

 

 

Jak někteří mohou tušit z našeho preview, přinejmenším já se nemohu dočkat, až  se v kinosálech otevře brána do „Antversa“ a z něho na Zemi zaútočí bestie, každá sama o sobě představující koncentraci minimálně pěti masivních přírodních katastrof. A najednou jsem mohl okusit čtvrthodinovou ochutnávku Pacific Rim – Útok na Zemi… Váhat jsem nemohl a rozhodně jsem taky později nelitoval.

[singlepic id=4388 w=220 h=240 float=right]Režisér Guillermo del Toro s úplně vážnou tváři poskytl základní lekci „Pacific Rim pro trouby“ a navnadil nás všechny na ukázky, z nichž hodně záběrů jsme již mohli vidět v trailerech. Nyní jsme k tomu dostali mnohem a mnohem jasnější kontext. O tom, jak s prvním netvorem bylo třeba těžce zápasit celé dny a jak nástup obřích robotů – Jaegerů – na chvíli změnil příšery Kaiju ve zdroj zábavy, nikoliv strachu. Možná, že se o nich začaly i natáčet připitomělé animáky pro děti…  Však on lidstvo smích přešel. Jak z prvotních útoků, tak nové ofenzívy Kaiju jsme viděli snahu o pompézní velkolepost i zájem o pocity běžných jednotlivců a společnosti.

Druhá scéna s již konkrétnějším dějem zobrazila mezinárodní týmy jaegerských pilotů, kteří musejí dát dohromady dvojice schopnou ovládat obě hemisféry robota. Takže je třeba zůstat chladným profesionálem jako Raleigh Becket (Charlie Hunnam) a neztratit se ve vzpomínkách na to, jak ve vašem dětství pustošila Godzilla město. Takovou chybu udělá Mako Mori (Rinko Kikuči) a ohrozí tak okolí a celé lidstvo, hanba jí…

[singlepic id=4385 w=220 h=240 float=right]Poslední epizoda se sice odehrávala v Hongkongu, ovšem tlustý ještěr vypadal, jako by chtěl vyzkoušet vyzvat někoho na sumo. Protivník by se, vyjma svých rozměrů, mohl od něj těžko víc lišit. Za pomocí těžkých pěstí, mocných střel a v okolí rozsazených artefaktů (a to včetně celých lodí) dostala příšera nakonec „do tlamy“. Konec celé války byl ve filmu zatím v nedohlednu. Jisté bylo, že její bitvy se mohou dostat i na zemskou oběžnou dráhu… Vzhledem k potenciálně chystanému sequelu si lze představit nerozhodný výsledek i na samotném konci vzrušujícího děje.

Neměl jsem 3D brýle a z některých Kaiju jsem spatřil jenom ocas… ALE CHCI VIĎĚT VÍC, PRO KRISTAPÁNA!!!!!

Premiéra filmu je naplánovaná na 11. července 2013

[singlepic id=4393 w=600 h=600 float=center]

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací