Ptačí úlet / Free Birds – recenze

[singlepic id=5724 w=200 h=200 float=left]„To jsou ale Angry Birds.“

 

Co byste dělali, kdybyste zjistili, že jediný důvod, proč jste na světě, je stát se sváteční večeří? Chytrý krocan Reggie (Martin Dejdar / Owen Wilson) odhalil o Dnu díkůvzdání pravdu, ale nikdo mu ji nevěří a každoroční jatka se blíží. Reggieho život obrátí vzhůru nohama prezident USA a jeho dcerka, kteří ho omilostní a stane se tak domácím mazlíčkem často do limba padající holčičky. Od této chvíle se má náš hrdina jako krocan v žitě. O druhý existenční kotrmelec se postará Jake (Karel Heřmánek / Woody Harrelson), jež ho vytrhne z plyšových papučí a snu vonícím po pizze a seznámí ho se svým plánem, jak navždy vyškrtnout krocany z amerického jídelníčku. Velké záchranná mise právě začíná.

Ptačí úlet režiséra Jimmyho Haywarda (Horton, Jonah Hex) má velmi zdařilý rozjezd. Vykreslení poměrů na farmě, včetně inteligence místní drůbeže je velmi zábavný. Stejně tak pobyt v prezidentské rezidenci, kde se Reggie pohybuje v nadýchaném županu a hltá každý díl romantické telenovely nebo vloupačka do tajné laboratoře, kde se shánějí po brusinkové omáčce.

Jakmile se na scénu dostaví stroj času a my se vydáme do roku 1621, setkáme se se sestupnou tendencí fórků. Potenciál, který v sobě cestování časem skrývalo tak nějak vyšumí do ztracena, protože Reggiemu, Jakeovi i tvůrcům trochu přeskočilo. Závěrečné vyřešení problému snad není ani myšleno vážně, protože v tu chvíli se celý Ptačí úlet mění na celovečerní reklamu známé pochutiny.

Dětem se budou barevné postavičky s velkýma kukadlama a nadýchaným peřím líbit.Nikoho zřejmě nepřekvapí, že v našich kinech Owena Wilsona a Woodyho Harrelsona neuslyšíme. Ale i Ptačí úlet, stejně jako většina animáků, se může pochlubit poměrně povedeným českým dabingem v hlavních rolích s hlasem Martina Dejdara a Karla Heřmánka. Ovšem hrozí, že se po celou dobu nebudete mocit zbavit myšlenky na Barta Simpsona. Naše ouška tedy budou převážně spokojena. A co očička? Dětem se bezesporu budou barevné postavičky s velkýma kukadlama a nadýchaným peřím líbit. Pokud se budete rozhodovat mezi 2D a 3D variantou, rozhodněte se podle toho, co máte vy nebo vaše děti radši. Třetí rozměr Ptačího úletu neurazí, ale ani nenadchne.

Ptačí úlet patří k těm filmům, které slibují velkou zábavu, a ze začátku se jim i daří slovu dostát, ale postupem času ztrácejí dech. Za pochvalu stojí zvolené téma a načasování promítání v kinech. Naopak políček by si zasloužilo vyřešení nastolené problematiky Dne díkůvzdání.

Nejen Jaromír Jágr s chutí sleduje tento šťavnatý program.

[singlepic id=5731 w=400 h=300 float=center]

Recept na perfektní první rande? Vezměte ji do vesmíru a bude vám zobat z ruky.

[singlepic id=5735 w=400 h=300 float=center]

V dálce vidím zemi zaslíbenou, kde krůta nebude patřit na sváteční stůl.

[singlepic id=4472 w=400 h=300 float=center]

0%

Ptačí úlet patří k těm filmům, které slibují velkou zábavu, a ze začátku se jim i daří slovu dostát, ale postupem času ztrácejí dech. Za pochvalu stojí zvolené téma a načasování promítání v kinech. Naopak políček by si zasloužilo vyřešení nastolené problematiky Dne díkůvzdání.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací