54. Zlín Film Festival 2014 se ohákne do polských barev

zlin_film_festival_54_tisk_00Je libo 365 hraných, animovaných i kombinovaných snímků z 55 zemí světa?
 
 
 
Zlín Film Festival patří k opravdovým českým stálicím, letos se totiž uskuteční již jeho 54. ročník. Do půvabného moravského města Zlín se od 30. května do 5. června 2014 sjedou filmoví fanoušci a herci i tvůrci z celého světa. Těšit se můžeme celkem na 365 snímku, z toho 275 v premiérovém uvedení. Pro zahájení dětské sekce byl vybrán brazilský počin Taina – Amazonská legenda. Dospělé publikum bude sledovat polskou komedii Být jako Kazimierz Deyna.


zlin_film_festival_54_tisk_01Neodmyslitelnou součástí festivalů je udělování ocenění a soutěže. Uznání za tvůrčí přínos ve filmové tvorbě pro děti a mládež pro rok 2014 si odnese hudební skladatel nejen filmové hudby, pan Jaroslav Uhlíř. Poctěn bude i Tadeusz Wilkosz, jenž obdrží Grand Prix za celoživotní přínos animovanému filmu. Rozroste se i chodník slávy a to o hvězdy věnované Magdě Reifové a Michalovi Suchánkovi. O vítězích v jednotlivých soutěžních sekcích bude odpovídat spravedlivá a pečlivá porota. Do té hlavní usedne šestice v složení Claudia Landsberger (Nizozemí), Mitsuo Tahira (Japonsko), Dorota Kedzierzawska (Polsko), Tomy Wigand (Německo), Monica Wahi (Indie) a Pavlína Němcová (ČR). Českým želízkem v ohni bude režijní a scénáristický debut Jiřího Mádla, rodinná komedie Pojedeme k moři.

zlin_film_festival_54_tisk_02Jak již bylo v nadpise naznačeno, letošní ročník Zlín Film Festivalu se zaměří především na polskou kinematografii. Zhlédnout tak budeme moci například Křtiny (Marcin Wrona), Den cvoka (Marek Koterski), Sviňky (Robert Gliński) a mnoho dalších.

Mimo tradiční sekce, se můžeme těšit i na dvě nové, a to na Vzdálené dětství (ukazující, jak žijí děti v zahraničí) a Ve stínu války (život dětí na pozadí válečného konfliktu). Lucie Ságnerová na tiskové konferenci představila projekt Duhová kulička, který se zaměřuje na prezentaci reklamních filmových kampaní. Během festivalu proběhne zdarma specializovaný barcamp, jehož součástí bude i soutěž čtyř vybraných marketingových kampaní (Můj pes Killer, Kandidát, Příběh Kmotra a Babovřesky), které v roce 2013 vábily české i slovenské diváky do kin.

Co: 54. ročník Zlín Film Festival
Kdy: 30. května – 5. června 2014
Kde: Zlín + partnerská města (Otrokovice, Mladá Boleslav, Fryšták, Hodonín, Praha, Teplice, Ostrava, Kroměříž)
Za kolik:

Projekce začínající do 13:00 zdarma
Projekce začínající od 13:00 40 Kč
Děti do 6 let zdarma
Filmpas 120 Kč
Držitel Filmpasu má nárok na 2 vstupenky denně zdarma

Podrobnosti: ZFF
 

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací