Dvojníci mají dotočeno, padla poslední klapka

dvojnici_nataceni_obr_00Ondřej Sokol odložil usedlou aktovku i rebelskou „mušku“ na bradě.

Natáčení nové české komedie Dvojníci začalo v polovině června 2015 v Litoměřicích, kde si Ondřej Sokol, představitel hlavní dvojrole, vyzkoušel, jaké to je být usedlým středoškolským profesorem Richardem Prospalem i podvodníčkem Honzou Rambouskem. Natáčení probíhalo nejen v severočeském městě, ale i v Praze. Početný filmařský tým jste mohli zahlédnout například na pražské náplavce či v galerii Mánes. Poslední klapka padla během dotáček poměrně akční scény s krádeží automobilu právě v těsné blízkosti Vltavy pod železničním mostem.

Záměna dvou mužů, kteří si sice jsou podobní jako vejce vejci, ale jinak jsou úplně jiní, s sebou přináší celou řadu vtipných, ale i prekérních situací. „Je to samozřejmě výzva hrát dva lidi. Docela mě bavilo, že scénář není chtěně přecpaný slovními vtipy, ale že se snaží, aby ten humor vycházel ze záměn těch dvou lidí“, osvětluje Sokol, co ho na projektu Dvojníci zaujalo.

Aby některé scény, kde se obě postavy potkávají před kamerou, mohly vůbec vzniknout, musel se najít Ondřejův dublér. To se po mnoha pokusech nakonec podařilo a herecké povolání si vyzkoušel neherec Michael Hýža, který měl z této příležitosti velkou radost, ale i obavy. „Bude mě tam v podstatě vidět maximálně někde z boku, shora, zezadu… Do obličeje mi nikde vidět nebude. Holky z maskérny si dělají legraci, že budu moci říkat, že toto ucho je moje“, okomentoval nám Hýža se smíchem svůj filmový debut.

I když si jsou Honza s Richardem neskutečně podobní, musely se maskérky při natáčení docela otáčet, protože slušnáka na zlodějíčka a naopak proměňovaly i několikrát denně. V maskérně se ale docela ohřál i Petr Nárožný, který jako mafián Vytloukal nosí bujnou kštici. Se změnou vizáže se musel poprat například i Miroslav Etzler, jehož tělocvikář Kalina si libuje v bílých barvách. Ve snímku se dále potkáme například s Jakubem Kohákem, Milanem Šteindlerem, Janou Bernáškovou, Zuzanou Slavíkovou, Simonou Krainovou, Štepánkou Fingerhutovou či Jitkou Schneiderovou.

Na režisérské křeslo usedl Jiří Chlumský, který má na kontě celou řadu populárních seriálů (Doktoři z počátků, Gympl s (r)učením omezeným, Kriminálka Anděl) i filmových počinů (Martin a Venuše, 7 dní hříchů, Nedodržený slib). „Myslím si, že dvojníci jsou úžasná vtipná komedie, která má jediný krásný úkol diváky pobavit a zprostředkovat jim 90 nebo 100 minut zábavy od začátku do konce, kdy se budou moci dívat na skvělé týpky v poměrně zábavné historce“, nám Dvojníky v rozhovoru přiblížil režisér Chlumský.

Komedie Dvojníci, jež sleduje záměnu dvou mužů, vstoupí do našich kin v únoru 2016.

dvojnici_nataceni_obr_obr_01

dvojnici_nataceni_obr_obr_02

dvojnici_nataceni_obr_obr_03

dvojnici_nataceni_obr_obr_06

dvojnici_nataceni_obr_obr_04

dvojnici_nataceni_obr_obr_05

dvojnici_nataceni_obr_obr_07

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací