18. Festival francouzského filmu nabídne 12 předpremiérových celovečerních titulů

festival_francouzskeho_filmu_18_tiskovka1_obr_02Smích, pláč, černobílá klasika i ženské ikony francouzské kinematografie.
 
 
 
Festival francouzského filmu dosáhne 18. listopadu 2015 plnoletosti, protože se uskuteční již poosmnácté. Jako zahajovací snímky pro veřejnost byly zvoleny projekce dvou děl režiséra Phillippa Garrela, a to dramatu Ve stínu žen a Žárlivost v Kině 35 za jedno vstupné. Slavnostní zahájení proběhne v kině Lucerna. Pozvaní hosté budou moci v předpremiéře zhlédnout komedii Rodinka Belierových.

Letošní Festival francouzského filmu nabídne všem divákům možnost zajít si nejen v Praze, ale i Brně, Ostravě, Českých Budějovicích a Hradci Králové celkově na 57 filmů, z toho na 12 předpremiérových titulů. Například kluci a holky se mohou těšit na nové, animované zpracování Malého prince. Romantický milostný příběh Tři vzpomínky v Praze osobně uvede režisér Arnaud Desplechin a další z hostů, režisér Jean-Pierre Améris se nás pokusí rozesmát komedií Rodina k pronájmu.

Festival ovšem nabízí nejen předpremiérové tituly, ale i filmy zařazené v sekcích, jako je Výběr české kritiky prezentující snímky s velkým ohlasem na mezinárodních festivalech, Filmové hity (Pírkova dobrodružství, Mune – Strážce měsíce, Pařížska blbka) či Večer krátkých filmů. Francouzské filmové hvězdy nám připomene speciální sekce ELLE(S) (dokument 4 krát D, A ELLE stvořila ženu).

festival_francouzskeho_filmu_18_tiskovka1_obr_01

Co: 18. Festival francouzského filmu

Kdy: 18. – 29. listopadu 2015

Kde: Praha, Brno, Ostrava, České Budějovice, Hradec Králové

Podrobnosti: Festival FF

 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací