Filmové události #27/16: Karlovy Vary odstartoval atentát, Upíři odkládají válku, Ralf je online

sebevrazedny_oddil_posterAnthropoid vedle kreslených radovánek.
 
 
 
Díky MFF Karlovy Vary můžeme vstoupit do období prázdnin plni radosti, jelikož si vzpomeneme na Heydrichovu likvidaci, i když budeme muset zapomenout na věci, které následovaly. Povzbuzeni představením Channinga Tatuma Bez kalhot si vyslechneme data premiér pátého Underworldu a druhého Pacific Rimu. Nakonec se vrhneme do světa animace, kde přespíme v Hotelu Transylvánie a průvodce Raubíř Ralf nás přes emotikony zavede internetovými cestičkami do Ninjaga.
 

 
Karlovy Vary ožily s Heydrichovou smrtí

MFF Karlovy Vary zahájil v pátek 1. července svůj 51. ročník. Odstartovala jej projekce snímku Anthropoid, v němž atentát na Heydricha provedou čeští parašutisté v podání Jamie Dornan a Cillian Murphy. Drama zde reprezentoval při zahájení také režisér Sean Ellis, herci Toby Jones, Aňa Geislerová, Václav Neužil a další. Kromě nich se na festival dostavil také slavný tradiční představitel záporáků Willem Dafoe, aby převzal Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii. Mezi další perly zdejších snímků patří bezpochyby například Vlk  z královských Vinohrad, autobiografický film nedávno zesnulého režiséra Jana Němce nebo Julieta, novinka od Pedra Almodóvara. Akce potrvá do 9. července 2016. Více informací se můžete dočíst v našich samostatných článcích.


Zemřel Bud Spencer (31. 10. 1929 – 27. 6. 2016)

Ve věku šestaosmdesáti let zesnula polovina někdejší slavné filmové dvojice. Italský herec Bud Spencer, vlastním jménem Carlo Pedersoli, se zprvu věnoval sportovní kariéře, avšak kvůli zdravotním potížím se jí nakonec vzdal. V životě vystřídal několik pozic, od dřevorubce v Jižní Americe po hudebního skladatele. Již počátkem 50. let získal první filmové role, které přerušil roku 1959. O osm let později se objevil poprvé po boku Terrence Hilla (Maria Girottiho) ve spaghetti westernu Bůh odpouští, já ne!, kde také poprvé použil svůj pseudonym. Společně s Hillem pak natočil řadu slavných snímků (Dva machři mezi nebem a peklem, Hroši v Africe, Dvojníci, atd.). Spencer však také pokračoval v sólové dráze, zahrnující například slavnou sérii o komisaři Rizzovi.


Kouzelný Mike na jevišti

Bez kalhot s Channingem Tatumem získá ještě jedno pokračování, i když ne na plátně. Další zážitky striptérů z Tampy předvede totiž muzikál pro Broadway a taneční show pro Las Vegas. Podle Tatuma má být třetí díl o „muži a ženě, když konverzují o sexu i o nich samotných a o tom, kdo my všichni jsme“.


Jak dlouhá bude sebevražda oddílu?

Superpadoušský snímek Sebevražedný oddíl vyzbrojil svůj tým antihrdinů stopáží 130 minut.


Kdo si ochočí Spider-Mana?

Animovaný Spider-Man, v současnosti plánovaný na konec roku 2018, získal debutantského režiséra Boba Persichettiho, jednoho ze scénáristů nedávné novátorské verze Malého prince.


Vetřelec v doupěti draka

Nová verze Dračího doupěte možná nalezla svou hlavní hvězdu. Hru, již znají fanoušci fantasy po celém světě, by mohl nově prezentovat Ansel Elgort (Gus z Hvězdy nám nepřály, či Caleb Prior ze série Divergent).


Selene až v příštím roce…

Underworld: Blood Wars, pátý díl ságy o válce mezi upíry a vlkodlaky, byl pozdržen o tři měsíce. Místo 14. října 2016 se jej dočkáme 6. ledna 2017.


…Kaiju pak v tom přespříštím

Pacific Rim – Útok na Zemi 2 vrátí do ringu obří roboty a monstra 23. února 2018. Herec John Boyega údajně představuje hlavního hrdinu, přičemž o účasti některého z původních protagonistů zatím nemáme žádné informace.


Prokletí Zvířecího detektiva

Jima Carreyho uvidíme zanedlouho v adaptaci hororového komiksu Aleister Arcane. Zřejmě má představovat důležitou postavu starce Aleistera Greena, jenž se spřátelí s partou dětí, jejichž rodiče mu zničili život. Krátce před smrtí sešle kletbu na celé město a pouze děti ji mohou zlomit. Horor vznikne pod režisérskou taktovkou Eliho Rotha (Hostel).


Měsíční Armagedon

Režisér Roland Emmerich (Den nezávislosti, Hvězdná brána) pracuje na sci-fi projektu Moonfall. Nesourodá skupina se v něm bude snažit zabránit pádu Měsíce.


Jak jsem poznal tebe samu

Josh Radnor alias Ted Mosby ze sitkomu Jak jsem poznal vaši matku připravuje svůj třetí režijní opus (po Bezvadíkyještěprosím a Svobodná umění) v podobě sci-fi dramatu The Leaves. Jistého nešťastníka vyšle do paralelního světa, kde jej dvojnice jeho životní lásky nepoznává a on ji musí znovu získat.


Perníkový Zordon

Rebootové dobrodružství Strážců vesmíru (Power Rangers) by se neobešlo bez jedné slavné vznášející se hlavy. Herec Bryan Cranston, hlavní hvězda seriálu Perníkový táta, poslouží týmu hrdinů jako jejich mimozemský mentor Zordon. Bryan není ve fenoménu nováčkem. V seriále nejenže nadaboval dva padouchy, ale navíc původní Modrý strážce Billy Cranston byl pojmenován na jeho počest.


Hlasy a zápletka Ninjaga

Ninjago, spin-off k LEGO® příběhu, zaplní v originále své orientální prostředí zvučnými hlasy dabérů. Mistr Wu promluví hlasem samotného Jackieho Chana. Lloyd bude mít hlas jako Dave Franco, z Kaie promluví Michael Peña, Nya bude Abbi Jacobson, Jay bude znít jako Kumail Nanjiani, Zane byl obdařen projevem Zacha Woodse a jakéhosi Colea namluví Fred Armisen. Oficiání synopse popisuje snímek takto: „Ninjago je příběhem šestice náctiletých pověřených obranou svého ostrovního domova Ninjaga. V noci jsou mocnými válečníky používajícími své schopnosti a úžasná vozítka k boji s příšerami a padouchy. Během dne bojují se svým největším nepřítelem: střední školou.“


Kdy stavět na virtuálních základech?

Film podle videohry Minecraft se představí 24. května 2019. Snad se „Mine“ zalíbí kritikům víc než „War“.


Stane se Ralf internetovým trollem?

Raubíř Ralf, někdejší frustrovaný záporák z videoher a hrdina nedávné disneyovky, se již brzy vrátí. Jeho sequel dorazí do kina 9. března 2018 a podle prvních informací pronikne spolu se svými přáteli do světa internetu.


Krotitelé budoucích nebožtíků

Krotitelé duchů se kromě svého ženského provedení a dalších celovečerních spin-offů předvedou ještě ve zbrusu novém animovaném seriálu. Roku 2018 přimáčkne děti a dětiny k obrazovkám Ghostbusters: Ecto Force, sága o bojovnících s duchy v roce 2050.


Emoji pomáhají k sebevyjádření

Snímek o emotikonech ze sady emoji ponese podle zveřejněného banneru název EmojiMovie: Express Yourself.


Hotel Transylvánie otevírá nové apartmány

Genndy Tartakovsky se uvolil k režii i třetího dílu Hotelu Transylvánie, rodinné kroniky kresleného Drákuly. Příští rok zároveň odstartuje na amerických obrazovkách seriál ze stejného prostředí.
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací