Filmové události #35/16: Hepnarová posiluje Čechy, Temnota zranila Gambita, Jakubovi roste broskev

ja_olga_hepnarova_2016_plakatPředstupte, obžalovaní!
 
 
Historie, obzvláště spojená s nějakým soudním procesem, se v posledním týdnu připomenula Čechům. Ať už šlo o kauzu Olgy Hepnarové, což pro nás kupodivu znamená zprávu dobrou, nebo o novou nepříjemnost kvůli templářům. Možná nevinného muže chce před soud dostat Ben Affleck. Přitom by měl pronásledovat Rona Weasleyho… Nebo dalšího režiséra, jenž se vzdal Gambita. I když, ten k tomu má zajímavý důvod a některé by mohl potěšit.
 

 
Díky Hepnarové jsou Češi v přesile

Drama Já, Olga Hepnarová o neslavné české vražedkyni a poslední ženě popravené v Československu, bylo vybráno do užší selekce na Nejlepší evropský film roku přímo Radou Evropské filmové akademie. Své filmy jinak nominují samotné evropské státy. Českou republiku tak prezentují snímky dva – tím druhým je komediální drama režiséra Petra Zelenky Ztraceni v Mnichově.


Templáři u nás vyhořeli

Na pražském Barrandově vypukl v pátek 26. srpna požár, během něhož lehlo popelem filmové městečko sloužící k natáčení amerického historického seriálu Knightfall. Škoda byla odhadnuta na 100 milionů korun. Knightfall vypráví o pádu templářského řádu.


Řada skrytých identit

Slavný krimi-thriller Skrytá identita čeká převedení do seriálové podoby pro Amazon. Ve středu světa vzájemných infiltrací policie a organizovaného zločinu tentokrát nebude irský, nýbrž latinskoamerický gang.


Předvolávám Bena Afflecka!

Ben Affleck má pro 20th Century Fox režírovat novou adaptaci povídky Agathy Christie Svědek obžaloby. Nešťastný Leonard Vole je o v něm obžalován z vraždy Emily Frenchové, ženy, jež  mu odkázala svůj majetek.


Ronův podfuk

Rupert Grint alias Ron Weasley z Harryho Pottera dal o sobě po delší době vědět. Hlavní roli i producentskou úlohu pro sebe uzmul v seriálu volně založeného na komedii Guye Ritchieho Podfu(c)k z roku 2007. Jako podvodník Charlie Cavendish se zaplete do komplikované krádeže, tentokrát nákladu zlatých cihel.


Temná verze Justice League ošidila Gambita

Okultističtí/magičtí superhrdinové ze série Justice League Dark se přiblížili k realizaci vlastního celovečerního příběhu. Pod titulem Dark Universe jej zrealizuje režisér Doug Liman (Na hraně zítřka), který byl ještě nedávno spojen se sólovým snímkem mutanta Gambita (Channing Tatum), nicméně nyní ho opustil. Výhra pro Johna Constantina, Swamp Thinga nebo Zatannu by tak mohla být prohrou pro svět X-Menů.


Golem je i zabiják

Temný tým není jedinou sérií od DC s nadějí na audiovizuální zpracování. Lionsgate stojí o zfilmování titulu Monolith, svého druhu verze legendy o Golemovi. Mladá Alice Cohen objeví díky diáři své babičky ohromně silné monstrum z hlíny, jež se bohužel nedaří snadno kontrolovat…


Geny nám přály

New Mutants, spin-off k X-Menům o mladých mutantech, získal své scénáristy. Jsou jimi Scott Neustadter a Michael H. Weber, autoři romantických dramat Hvězdy nám nepřály nebo Kouzlo přítomného okamžiku. Režírovat dobrodružství mladých mutantů bude Josh Boone, jenž dříve natočil právě „Hvězdy“.


Thor potřebuje doktora?

Thor: Ragnarok možná kromě Hulka začlení do svého příběhu ještě jednoho superhrdinu. Ze zveřejněných fotografií je patrné, že Thor (Chris Hemsworth) a Loki (Tom Hiddleston) znovu zavítají na Zemi a bůh hromu dostane pokyn, aby se dostavil na adresu spojenou s nováčkem Dr. Strangem (Benedict Cumberbatch). Zřejmě to nebude kvůli zdravotním obtížím.


Hispánec komický a vystrašený

Herec Micheal Peña se v sequelu k marvelovskému Ant-Manovi opět objeví v roli komického Louise. Zároveň se stane hlavní postavou hororu The Bringing, kde má za úkol vyšetřit podivnou smrt ženy v hotelu.


Dr. Waltz v anime světě

Christoph Waltz možná vstoupí do filmu Alita: Battle Angel, adaptace slavné mangy/anime. V úloze doktora Dysona Ida by právě on zrekonstruoval a radil hlavní kyboržské hrdince (Rosa Salazar).


James menší, zato broskev větší

Sam Mendes, režisér posledních dvou bondovek, je žádán společností Disney, aby pro ni natočil hranou verzi knihy Roalda Dahla Jakub a obří broskev. Útěk malého chlapce z „péče“ tyranských tet v kouzelně zvětšeném kusu ovoce byl již zpracován Henry Selickem v roce 1996.


Rupert v zajetí

Režisér Rupert Wyatt (Zrození Planety opic) natočí další sci-fi film, v tomto případě nazvaný Captive State. O námětu nevíme nic, krom toho, že někdo se pravděpodobně dostane do zajetí.


Futurističtí milenci?

Charlie Hunnam a Léa Seydoux prožijí scifistickou lásku v chystaném příběhu režiséra Drakea Doremuse (Zamilovaní, Equals).


Prasata nedají vzteklým ptákům pokoj

Finská společnost Rovio se po silném úspěchu pouští do sequelu svých filmových Angry Birds.
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací