Májový Severský filmový čtvrtek nám přináší dánské drama Tiché srdce

Jak se vyrovná rodina Esther s osudovou zkouškou?

 
 
 
První květnový čtvrtek se bude v pražském komorním kině Evald promítat dánská lahůdka. Skandinávský dům si totiž pro nás v rámci cyklu Severské filmové čtvrtky připravil snímek Tiché srdce natočené v režii mnoha cenami ověnčeného muže. Dánský režisér Bille August obdržel za drama Pelle dobyvatel (1987) Zlatou palmu v Cannes a Oscara za nejlepší zahraniční film.

„V Tichém srdci se Bille August vrací k oblíbenému motivu moderní dánské kinematografie – rodinného setkání, během něhož tváří v tvář fatální situaci vycházejí najevo staré křivdy a příčiny disharmonických vztahů,“ přibližuje nadcházející projekci David Stybor ze Skandinávského domu.

Režisérovi Billu Augustovi bude patřit i krátký úvod, který předchází samotnému promítání. Snímek bude uveden v originálním znění z českými titulky.

 

Co: Severské filmové čtvrtky – Tiché srdce

Kde: Kino Evald v Praze

Kdy: 4. května 2017 v 19:00

Vstupné: 120 Kč

Verze: v originálním znění s českými titulky

Podrobnosti: Skandinávský dům

Synopse filmu Tiché srdce:

Esther a její manžel Poul svolají na víkend své nejbližší. V tomto případě ale nejde o rodinnou oslavu – Esther totiž trpí nevyléčitelnou chorobou. Svůj život se rozhodne vzít do vlastních rukou a chystá se postup nemoci svépomocí nadobro zastavit, v čemž ji rodina zpočátku podporuje. S blížícím se koncem víkendu se ale takové řešení stává pro dcery Sanne a Heidi nepředstavitelným. A nejde o jedinou vypjatou situaci, které rodina musí během sešlosti čelit.

Hrají: Ghita Nørby, Paprika Steen, Danica Curcic, Morten Grunwald, Pilous Asbæk, Jens Albinus, Vigga Bro, Oskar Sælan Halskov

Režie: Bille August

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací