Severský filmový čtvrtek, listopad a dánská hororová komedie Učitelka

Letošní listopad bude „podivný“.
 
 
 

Podzim je bezesporu ročním obdobím, které přímo vybízí strávit večery ve společnosti filmů a filmových hrdinů. Tentokrát ale na nás nečeká klasická podívaná, ale doslova „podivná“. Skandinávský dům si pro nás připravil exkurzi do severského „podivna“.

Malý předkrm (hlavní chod přinese festival Dny Severu 2017 koncem listopadu) si můžeme vychutnat již tento týden, a to 2. 11. 2017 v rámci cyklu Severské filmové čtvrtky v podobě dánské hororové komedii o „podivné“ učitelce Ulle Harmsové, která jako by snad ani nebyla z této planety. „Učitelka vypráví příběh Carla, žáka základní školy, jehož třídy se ujímá nová mladá pedagožka. Ta se sice navenek jeví jako milá a sympatická, děti si však velmi brzy začnou všímat velice podezřelých věcí, které se kolem ní dějí,“ vysvětluje David Stybor ze Skandinávského domu. 

Představitelku hlavní role Papriku Steen můžete znát z klasiky Larse von Triera Tanec v temnotách či z dánské komedie Adamova jablka. Režie se chopil Ole Bornedal. Promítání Učitelky v originálním dánském znění s českými titulky bude předcházet krátký úvod o filmu.

Co: Severské filmové čtvrtky – Učitelka (Vikaren)

Kde: Kino Evald v Praze

Kdy: 2. listopadu 2017 v 19:00

Vstupné: 120 Kč

Verze: v originálním znění s českými titulky

Podrobnosti: skandinavskydum.cz

Synopse filmu Učitelka:

Láska a mimozemšťani na dánský způsob

Carl je žákem základní školy, kterému zemřela matka při autonehodě. Do jeho třídy nastupuje nová učitelka Ulla Harmsová. Třídu, která jí byla svěřena, se snaží dobře připravit na soutěž, v níž mohou vyhrát zájezd do Paříže. Její metody jsou ale poněkud zvláštní a učitelka se dětem jeví jako cynická a bezcitná bytost, kolem které se dějí tak podivné věci, že snad ani nemůže být z naší planety. Rodiče o tom samozřejmě nechtějí nic slyšet a učitelku naopak považují za milou, sympatickou dámu, tudíž si vyprávění dětí vysvětlují přemírou jejich fantazie. Jaká je pravda?

Hrají: Paprika Steen, Ulrich Thomsen, Jonas Wandschneider, Jakob Fals Nygaard a další

Režie: Ole Bornedal

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací