Filmové události #46/17: Vychází životopis George Lucase, vrátí se Úžasňákovi

Po čtrnácti letech se vrátí rodinka v červených elasťácích.
 
 
 
Čeká nás filmová expanze od Středozemě? Příští léto se vrátí Úžasňákovi. Tarantino obsazuje devátý celovečerák. Multiple Man si vysloužil samostatný film. Vychází český překlad životopisu tvůrce Hvězdných válek, do kin přijde dokument o Jiřím Brdečkovi. Zemřel David Cassidy.

#46/17

Potvrzený seriál Pán Prstenů u Amazonu nebude jediný nový projekt ze světa Středozemě. Poté, co rezignoval Christopher Tolkien z vedení společnosti, prodeji televizních práv už nebrání jeho neochota cokoliv z knih jeho otce na plátno. Ostatní dědicové totiž nesdílí jeho nelibost k Jacksonově trilogii, dá se tak čekat, že u remaku nejslavnějšího Tolkienova díla nezůstane. Na Hobita je možná příliš brzo, ale neoficiálně se už mluví o Silmarillionu. Knihu takřka na bázi kroniky z bájného světa, kterou paradoxně po smrti J. R. R. Tolkiena zfinalizoval k vydání jeho syn Christopher.

V roce 2004 to byl megahit a pak dlouho ticho po pěšině. Nepočítáme-li nevýrazný spin-off Jack-Jack útočí o nepovedeném hlídání nejmladšího člena rodiny Úžasňákových. Úžasňákovi s pořadovým číslem dvě se vrátí v létě příštího roku. A v teaser traileru je opět nejmladší Jack-Jack. Tentokrát ho bude mít na starosti otec Bob Parr známý jako Mr. Úžasný, dříve největší superhrdina, teď pojišťován. Helen alias Elastička se mezitím totiž vydává zachraňovat svět.

James Franco jako Multiple Man ve stejnojmenném filmu. O co půjde a kdo to je? Tenhle mutant už se mihl ve filmu X- Men s podtitulem Poslední vzdor, tam ho ztvárnil Eric Dane. Scénář k projektu chystá Allan Heinberg, který se podílel na Wonder Woman. Multiple Man se tak po Gambitovi, Loganovi a Deadpoolovi údajně dočká vlastního celovečeráku.

Zemřel David Cassidy, bylo mu 67 let. Původně divadelní herec z Broadwaye utekl přes seriálové role, kdy se stihl proslavit v The Partridge Family, do hollywoodských filmů. Pohledný Cassidy se stal ženským idolem i muzikantem.

George Lucas už je ve světě filmu legendou. Těžko se věří tomu, že doteď nevyšla žádná životopisná kniha člověka, který dal život sérii Star Wars. Dá se tak čekat, že v době, kdy každý rok do kin přichází nová epizoda – letos v prosinci už osmá, ač bez Lucasova podílu – se vycházející biografie bude prodávat sama. Jeho příběh popsal na víc než pěti set stranách Brian Jay Jones, někdejší tvůrce projevů amerických senátorů a autor životopisů Washingtona Irvinga nebo Jima Hensona. Lucasův životopis loni vyšel v USA, u nás jej s podtitulem Život stvořitele Star Wars vydává Nakladatelství Paseka.

Na Štědrý den by se dožil sta let. Před Vánocemi o něm v kinech poběží dokument. Jiří Brdečka dal české kinematografii Limonádového Joe, Adélu, která ještě nevečeřela nebo Tajemný hrad v Karpatech. Universum Brdečka, dokument Miroslava Janka vstoupí do kin 21. prosince.

Pulp Fiction 2? Quentin Tarantino připravuje napřesrok celovečerní film s pořadovým číslem devět a objeví se v něm i Charles Manson, nedávno zesnulý vrah Sharon Tate. Skutečností inspirovaná událost násilně smrti těhotné herečky a jejích přátel bude ale spíš dobovou historkou. V popředí děje se, ale bude motat herec, který má za sebou první úspěšný seriál a snaží se udržet ve světle slávy Hollywoodu, stejně jako se kaskadér, který jej střídá v riskantních scénách, snaží na výsluní dostat. Ve filmu budou hrát Tom Cruise, Brad Pitt nebo Leonardo DiCaprio. Někdejší manželku Romana Polanského Sharon Tate si možná zahraje Margot Robbie. Natáčet se začne v červnu příštího roku.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací