Jaro v České televizi přinese virologa Hádka, inspektora Kukuru i zneuznanou herečku Melíškovou

Vzteklina, Dabing Street, Metanol, Křižáček, Masaryk či Manželské etudy po 35 letech míří na televizní obrazovku.
 
 
I když na horách teprve nedávno začala zimní sezona, Česká televize nám nadělila předvánoční dárek v podobě oznámení toho, co si pro nás připravila na jaro 2018. A je toho opravdu hodně. „Devět nových projektů hrané tvorby doplní třináct premiérových koprodukčních snímků, tři publicistické formáty, sedmatřicet dokumentárních filmů, cyklů a docusoapů, koncerty moderní i vážné hudby, premiérové večerníčky, nebo nový kulturní magazín,“ shrnuje generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Mezi tři nové jarní seriály patří kriminální thriller Vzteklina s Kryštofem Hádkem v hlavní roli. Poctivou dávku humoru nabídne Dabing Street. Zneuznaná herečka (Klára Melíšková) se snaží na nohy postavit malé dabingové studio ZERO. Oporou i protivníky jí budou Václav Neužil, Hynek Čermák, Tereza Voříšková či Miroslav Krobot. Chybět nesmí ani pátrání po zločinu. V seriálu Inspektor Max bude řešit Juraj Kukura případy s Humorem i noblesou. „Zoltán Max je člověk, který pomáhá lidem, jež se ve svém životě dostanou do krizové situace. Je to obyčejný chlap, se svými chybami i neuskutečněnými sny,“ charakterizuje svou postavu Juraj Kukura.

Česká televize si pro nás připravila i filmy a minisérie inspirované skutečnými událostmi. Ve dvoudílném katastrofickém snímku Dukla 61 o největší důlní tragédii druhé poloviny 20. století v ČSSR uvidíme Marka Taclíka, Jiřího Langmajera či Marthu Issovou. Snímek Metanol režisérky Terezy Kopáčové a scenáristky Lenky Szántó je inspirován metanolovou aférou, případem, který se do historie české kriminalistiky zapsal největším počtem obviněných. Podívejte se, jak to vypadalo na natáčení Metanolu na policejní stanici.

Těšit se můžeme i na filmy České televize, které zamířily z kina na obrazovky. V tomto jarním TV balíčku se skrývá například autorský projekt Bohdana Slámy Bába z ledu, dvanácti Českými lvy oceněný Masaryk, historiské drama Křižáček, komedie Instalatér z Tuchlovic, Hřebejkova Učitelka nebo dobrodružné drama Zloději zelených koní. Z dalších unikátních projektů si zmínku bezesporu zaslouží Manželské etudy po 35 letech Heleny Třeštíkové, které nám umožní nahlédnout do života šesti již známých dvojic.

Jak to vypadalo na tiskové konferenci Jaro 2018 v České televizi, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací