Padesát odstínů temnoty / Fifty Shades Darker – recenze

„Tohle není vztah, to je vlastnictví.“
 
 
 
Před dvěma lety jsme poprvé sledovali závěrečné titulky Padesáti odstínů šedi, kdy se právě odpromovaná studentka Anastasia (Dakota Johnson) rozešla s charismatickým, kontrolou posedlým milionářem Christianem Greyem (Jamie Dornan). Pokračování s názvem Padesát odstínů temnoty počítá s tím, že jste předchozí snímek viděli, a proto není potřeba vůbec nic vysvětlovat.

Vzhledem k tomu, že se autorka knižní předlohy E.L. James nepohodla s režisérkou Sam Taylor-Johnson a scénáristkou Kelly Marcel, bylo vsazeno na nové koně, a to na režiséra Jamese Foleyho (seriály Městečko Twin Peaks, Domek z karet) a scénáristu Nialla Leonarda, shodou okolností autorčina manžela. Kdo jiný by měl vědět o fantasiích své manželky více než právě on. Dočkáme se tedy slibovaného erotického zážitku s příměsí BDSM scén, při kterém nezůstanou žádné kalhotky suché?

Pokud se nepočůráme smíchy nebo nudou, tak z nás tvůrci nevyždímají ani kapku.Jak se to vezme. Pokud se nepočůráme smíchy nebo nudou, tak z nás tvůrci nevyždímají ani kapku. I když má film bezmála dvě hodiny, tudíž prostoru pro svádění a rozpoutání dramatu je dostatek, nic z toho se nestane. Film se táhne podobně jako melasa a drobné náznaky vybočení, nemají šanci temnou hmotu prosvětlit.

I přes zmíněnou délku je snímek velmi zkratkovitý a my tak nemáme šanci pochopit jednání postav. Slíbené odkrývání minulosti, které mělo vyprávění ztemnit a zdramatičnit, ale je stejně efektivní, jako hodit hrách na stěnu a doufat, že se na ní luštěnina udrží. Tajemná dámská postava Leila (Bella Heathcote) a Elena Lincoln (Kim Basinger) Padesáti odstíny proplují, aniž by stačily důkladně zatnout drápky. Nezbývá nám, než vsadit všechny karty na Jacka Hydea (Eric Johnson).

Dobře. Drama se moc nepovedlo. Co ta erotika? Budou konečně padat kalhotky k dámským kotníkům, jak naznačoval trailer? Scény s hvězdičkou se na první pohled změnily. Je více využita hra světla a stínů a Dakota Johnson nejspíš dostala příkaz ukazovat prsa pokaždé, kdy to jen trochu půjde. Navíc je využíváno podstatně méně BDSM a i když se to bude zdát nemožné, milostné hrátky ztuctovatěly. Nejvíce rozpalující okamžiky (opět) nastávají, když jsou Anastasie a Christian oblečení a pouze oťukávají své možnosti a nové výzvy.

Nejvíce v paměti nám bezesporu utkví momenty, které se nás snaží rozesmát. Jako je nakupující miliardář v supermarketu či následné krájení zeleniny. Těchto scén je tu ale tak poskrovnu, že rozhodně nestačí k tomu, abychom si film stihli jakýmkoliv způsobem úžit.

Romantické erotické drama Padesát odstínů temnoty pokračuje v tom, v čem začalo před dvěma roky, být nejméně vzrušujícím erotickým filmem současnosti. I když jsou Jamie Dornan a Dakota Johnson pohlední a charismatičtí (v tomto problém nebude), chemie mezi nimi zkrátka nefunguje. Erotické scény jsou chladné, robotické a postrádají potřebnou jiskru a živočišnost. Ani to drama, které mělo druhý díl okořenit, se nedostavilo. A pár (záměrně) vtipných záblesků, není všemohoucích.
 
 

Na zdraví. Máme to konečně za sebou.


 
 

Pssss, nikomu to neříkej, zatím jsem stihl přečíst pouze Padesát odstínů šedi.


 
 

A jsme tu inkognito.


 
 

25%

Padesát odstínů temnoty / Fifty Shades Darker

Romantické erotické drama Padesát odstínů temnoty pokračuje v tom, v čem začalo před dvěma roky, být nejméně vzrušujícím erotickým filmem současnosti. I když jsou Jamie Dornan a Dakota Johnson pohlední a charismatičtí (v tomto problém nebude), chemie mezi nimi zkrátka nefunguje. Erotické scény jsou chladné, robotické a postrádají potřebnou jiskru a živočišnost. Ani to drama, které mělo druhý díl okořenit, se nedostavilo. A pár (záměrně) vtipných záblesků, není všemohoucích.

  • Hodnocení

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací