Filmové události #50/19: Awards season už se pomalu blíží, a tak tu máme první letošní nominace

Uplynulý týden nabídnul i spoustu trailerů.
 
 
V pondělí byly odhaleny nominace na Zlaté glóby. Odtajeni byli i adepti na cenu kritiků Critic’s Choice Award. Krom toho pak minulý týden přinesl i první trailer na pokračování Wonder Woman. V ukázce se představili i noví Krotitelé duchů. S posledním videem přišel i seriálový Zaklínač. A v neposlední řadě už známe i vítěze desáté jubilejní řady StarDance.

#50/19

Minulý týden odstartoval sezónu filmových ocenění. Již v pondělí byly oznámeny nominace na Zlaté glóby. Ty udělují ceny nejen snímkům, ale i seriálům. Ve filmové sekci zabodovaly díla jako 1917, Irčan, Joker, Manželská historie, Králíček Jojo, Na nože či Tenkrát v Hollywoodu. Z herců pak o sošky zabojují Christian Bale, Joaquin Phoenix, Renée Zellweger, Leonardo DiCaprio, Eddie Murphy, Cate Blanchett, Tom Hanks, Al Pacino, Brad Pitt či Jennifer Lopez a mnozí další. V televizní části se pak z četných ocenění radovaly například pořady Sedmilhářky, Koruna, Barry či Potvora. Z herců pak byli nominováni Kit Harington, Rami Malek, Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Michael Douglas, Bill Hader, Paul Rudd, Phoebe-Waller Bridge, Russell Crowe, Helen Mirren, Stellan Skarsgard či Meryl Streep a mnozí další. Samotný ceremoniál pak proběhne 5. ledna a po čtyřleté pauze jim opět provede Ricky Gervais.

(Foto z filmů: Irčan, Joker, Tenkrát v Hollywoodu)

O den dříve byli odtajeni i adepti na cenu Critic’s Choice Award. Ta oceňuje pouze filmy. Nominace se zde v tomto ohledu příliš nelišily od Zlatých glóbů. Udílení těchto ocenění pak proběhne přesně týden po Zlatých glóbech a slavnostním večerem provede Taye Diggs.

Co by to však bylo za týden bez trailerů? Ten uplynulý hned na úvod přinesl první ukázku k sequelu snímku o Wonder Woman. Podtitul druhého dílu nese v názvu rok 1984, ve kterém se má děj i odehrávat. Video pak odhalilo něco málo z příběhu. Samotný snímek pak má chystanou premiéru na příští červen.

V prvním traileru se pak představilo i nové pokračování ze světa Krotitelů duchů. To nese podnázev Odkaz a na rozdíl o předchozího dámského remaku by mělo přímo odkazovat na původní dva filmy z osmdesátých let. Účast přislíbili i herci z originálu, kteří vytvořili onen prvotní památný tým, v traileru však zatím nebyli k vidění. Duchové se pak budou v kinech krotit již v červenci 2020.

A do třetice pak s finální ukázkou přišel i seriál Zaklínač. Tu nabídnul kvůli blížícímu se datu premiéry. Seriál pak bude k vidění na Netflixu již od 20. prosince, takže si jej fanoušci mohou užít přesně na Vánoce.

Na závěr tu pak máme i něco z domova. V sobotu 14. prosince totiž proběhlo finále desáté jubilejní řady StarDance. Ve finálovém večeru se utkali Veronika Khek Kubařová, Jakub Vágner a Matouš Ruml se svými tanečníky. Vítězem se pak stal pár Veronika Khek Kubařová a Dominik Vodička, kteří byli korunováni novou královnou a králem tanečního parketu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací