Filmové události #06/20: Trailery na Mulan, Black Widow i chystané marvelovské seriály na Disney+

Zkrátka týden plný Disneyho.
 
 
Super Bowl přinesl smršť trailerů, jeden z nich se týkal i nové bondovky. Nabídnuta byla i poslední ukázka k Mulan. A Marvel představil klip k Black Widow i chystaným seriálům na Disney+, jako je WandaVision nebo Loki. Tom Hiddleston se mimo jiné také objeví i v novém netflixovském thrilleru. Do kin pak bude vpuštěn záznam z muzikálu Hamilton, pod záštitou Disneyho. To také chystá spolupráci s Bruno Marsem. Aby to toho nebylo málo, v Česku odstartoval první ročník pražského Comic-Conu. Rian Johnson a spol. zase oznámili, že chystají pokračování detektivky Na nože. Blíží se i Oscaři. A na závěr smutná zpráva, opustil nás Kirk Douglas.

#06/20

Americký Super Bowl již tradičně přináší řadu nových trailerů. Ani letos tomu nebylo jinak. Kromě ukázek na snímky Top Gun: Maverick, Ježek Sonic, SpongeBob ve filmu: Houba na útěku nebo Mimoni: Padouch přichází, se s klipem pochlubila i nová bondovka Není čas zemřít. V té se naposledy objeví Daniel Craig jako ikonický agent 007, který se již v dubnu utká s padouchem v podání Ramiho Maleka.

Druhý trailer, stojící za zmínku se vztahuje k očekávané hrané Mulan. Ten opět poodkryl něco málo z tohoto světa, který je realistickým ztvárněním známého pohádkové příběhu. O jeho autentičnosti se pak diváci budou moci přesvědčit už v březnu.

Disney a Marvel pak také ve velkém stylu odhalili vůbec první ukázku ke svým chystaným marvelovským seriálům, kterými jsou Loki, WandaVision a Falcon and Winter Soldier. Fanoušci se tak konečně dočkali prvních záběru z očekávaných seriálů, které spatří světlo světa koncem letošního roku a začátkem toho příštího. Krom toho také Marvel nabídl nový klip i k Black Widow, té se zase příznivci dočkají v kinech již zanedlouho.

Představitel zmiňovaného Lokiho, Tom Hiddleston, se však má z čeho radovat. Nejenže ho čeká vlastní seriál na Disney+, ale nedávno bylo též oznámeno, že se objeví i v chystaném thrilleru White Shark, který zase odvysílá konkurenční Netflix.

Studio Disney to však rozjelo v plném proudu. Bylo totiž také oznámeno, že odkoupilo práva na broadwayský muzikál Hamilton. Ten pak, k radosti diváků, plánuje ze záznamu s originálním obsazením vpustit do vybraných kin po celém světě. Radostnou zprávu ohlásil na twitteru sám tvůrce Hamiltona, Lin Manuel Miranda.

K tomu všemu pak Disney ještě v uplynulém týdnu uvedlo, že uzavřelo smlouvu s hudebníkem Bruno Marsem a oznámilo, že s ním plánuje nový projekt. Mělo by jít o na hudbu zaměřený snímek, detaily však zatím nebyly odhaleny.

Aby toho ale nebylo málo, tak na domácí scéně proběhl první Comic-Con Prague. Celá událost vypukla v pátek 7. února a trvala až do neděle. Návštěvníkům zde byl nabídnut pestrý program, v rámci kterého se mohli setkat i s hvězdami, jako jsou John Rhys-Davies, Ron Perlman, Vladimír Furdík, Ian McElhinney, David Nykl, Brandon Routh, Casper Van Dien, Tracy Scoggins nebo Danny John-Jules a mnozí další.

Na druhé straně pak režisér Rian Johnson ohlásil, že oficiálně chystá pokračování své úspěšné filmové detektivky Na nože. Detaily, ani to, zda se vrátí někteří herci a postavy, však zatím neprozradil.

Mimo jiné se pomalu blíží i letošní Oscaři. Ti vypuknou v neděli večer (pro nás z neděle na pondělí). Ani letos nebudou mít moderátora, ale řada herců se vystřídá jako uvaděči. Čeští diváci pak mohou přenos sledovat živě na ČT 2 od 2:00, záznam pak bude k vidění následující den večer na ČT art.

Na závěr pak jedna smutná zpráva, v uplynulém týdnu nás opustil herec Kirk Douglas. Dožil se neuvěřitelných 103 let. Mezi jeho nejznámější díla patří Spartakus nebo Stezky slávy. Ze svých dvou manželství měl celkem čtyři syny, jedním z nich je i slavný herec Michael Douglas, který smutnou informaci světu sdělil.

(Úvodní foto: film Mulan, Comic-Con Prague)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací