Filmové události #27/20: Na Oscarech budou moci hlasovat agenti herců a odstartovaly TADY VARY

Mulan a spol. pak dostali další koronavirový odsun.
 
 
Opustil nás komik Carl Reiner, parťák Mela Brookse. Ozark oznámil finální čtvrtou řadu. Larry, kroť se zase chystá jedenáctou sezónu. Hlasy afroamerických postav v Simpsonových už nebudou dabovat bílí herci. Proběhlo i černošské ocenění BET. Na Oscarech zase budou moci nově hlasovat i agenti herců. Seth Rogen plánuje svojí adaptaci Želv Ninja. Mulan a Tenet dostaly nová data premiér. Je tu i druhý trailer na netflixovku Prokletá. V nové ukázce se představil také Havel. Na domácí scéně pak odstartoval festival TADY VARY

#27/20

Hned na úvod je tu jedna smutná zpráva. V pondělí 29. června zemřel v požehnaném věku osmadevadesáti let americký komik Carl Reiner. Byl známý především pro svoji spolupráci s komikem Melem Brooksem. Mezi jeho nejpopulárnější tvůrčí projekty pak patří pořad The Dick Van Dyke Show. Jeho syn Rob Reiner je též známým hollywoodským hercem.

Teď však něco veselejšího. Oblíbený seriál stanice Netflix Ozark bude mít i čtvrtou řadu. Tvůrci skrze sociální sítě oznámili, že plánují pro pořad ještě jednu finální čtvrtou řadu o čtrnácti epizodách, kterými uzavřou celý příběh.

Neostrouhal ani sitcom Larry, kroť se. Jeho tvůrčí tým zase uvedl, že tento komediální seriál se prodlouží o svou jedenáctou řadu. Pořad pak vzniká pod záštitou stanice HBO.

Jak je již známo, od zabití Afroameričana George Floyda americkým policistou, jsou v zemi nepokoje a protesty o rovnoprávnost Afroameričanů. S tím souvisí i nedávné rozhodnutí tvůrců animovaného seriálu Simpsonovi, že černošské postavy již nebudou dabovat bílí herci, ale najdou se pro ně vhodní adepti.

V pondělí pak také proběhly BET Awards, černošské ocenění v rámci zábavního průmyslu. V rámci nich byla oceněna afroamerická hudební, sportovní, filmová či televizní a jiná tvorba. Nejlepším snímkem se stalo drama Queen & Slim, za herecké výkony si pak odnesli sošky Issa Rae a Michael B. Jordan.

Zůstaneme-li krátce ještě v rámci ocenění, tak tu jsou novinky i z Oscarů. Na těch budou moci, podle nejnovějších ustanovení a změn pravidel, hlasovat i filmový agenti a manažeři herců a tvůrců. Co to však znamená pro budoucnost Oscarů, není jisté.

Pandemie koronaviru pokračuje, a tak se některé snímky dočkaly dalšího odkladu. Jmenovitě jde o Mulan, která měla být původně uvedena v březnu, posléze byla přesunuta na červenec a nyní by se měla dočkat uvedení do kin koncem srpna. Podobný osud postihl i akčňák Tenet, který měl původně spatřit světlo světa v července a nyní má stanovenou premiéru na 12. srpna.

(Foto: Mulan, Walt Disney Pictures) 

Nejpopulárnější animované želvy se pak dočkají rebootu. Seth Rogen (Sousedi), Evan Goldberg (Buchty a klobásy) a James Weaver (Shameless) totiž budou pracovat na nové hrané cgi verzi Želv Ninja, která by měla poputovat i do kin. Režie se pak ujme Jeff Rowe (Městečko záhad) a scénáře Brendan O’Brien (Sousedi). Detaily zatím nejsou známy.

Samozřejmě by to pak nebyl týden bez trailerů. Svůj druhý nabídl seriál Prokletá. Ten se zabývá trochu jinou artušovskou legendou. Pořad by měl být spuštěn na Netflixu již 17. července.

S novou ukázkou se představil i domácí Havel. Životopisné drama o bývalém českém prezidentovi má pod palcem režisére Slávek Horák. Titulní roli pak ztvárnil Viktor Dvořák a vedle něj se tu objevují Aňa Geislerová, Martin Hofmann, Stanislav Majer, Barbora Steidlová nebo Jiří Bartoška další. Premiéru má pak naplánovanou na 23. července.

V tuzemsku pak také odstartoval festival TADY VARY. Ten má nabídnout přehlídku filmů, které by jinak byly viděny na festivalu v Karlových Varech. Akce odstartovala v pátek a potrvá až do 11. července v několika českých městech. Nabídnuty jsou vždy dva filmy denně v jednom kině. V Praze probíhá akce v kinech MKP, Lucerna, Evald, Světozor, Premiere Cinemas, Kino Pilotů, Modřanský Biograf, Mat, Přítomnost Boutique Cinema, Aero, Cinestar, Dlabačov, Bio Oko a Atlas.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací