Remaky 2022: Chystá se nový Batman, Pinocchio či třeba Peter Pan

Staré známé postavy uvidíme v novém hávu.

Dalo by se s jistotou říct, že v posledních letech vzniká čím dál tím méně „originálních“ snímků. Většina režisérů se totiž čím dál tím častěji uchyluje ke starým známým příběhům, ať už jde o sequely k již populární sérii, adaptace knižních předloh, nebo remaky známých příběhům. Proč se také uchylovat k něčemu unikátnímu, když je o tolik jednodušší dát svůj vlastní twist, něčemu, co už diváci znají, a tak na to určitě rádi půjdou znovu do kina. A přesně o to se letos pokusí následující filmy a jejich autoři. Většina jich bude z produkce studia Disney, dočkáme se i dokonce dvou Pinocchiů, ale i dalších zajímavých děl.

The Batman

česká premiéra: 3. březen 2022 režie: Matt Reeves

Představitelů hraného ikonického DC superhrdiny Batman je v současnosti celkem jedenáct, takže svého oblíbence si jistě najde každý fanoušek netopýřího muže. A letos do jejich řad přidá další jeho verze. Tentokrát si roli titulního protagonisty střihne Robert Pattinson, který má ztvárnit jeho mladší a víc detektivně založenou verzi, než jsme viděli v předchozích iteracích. Po jeho boku pak uvidíme i nový alternativy dalších známých batmanovských postav. Catwoman si zde zahraje Zoë Kravitz, Penguina Colin Farrell, detektiva Jamese Gordona Jeffrey Wright, sluhu Alfreda Andy Serkis a Riddlera Paul Dano.

Untitled Mario film

česká premiéra: 21. prosinec 2022 režie: Aaron Horvath, Michael Jelenic

Kdo by neznal oblíbenou videohru všech generací Super Mario Bros. A přesně její filmovou adaptaci připravují Aaron Horvath a Michael Jelenic. Nebuďte však na omylu, nejedná se o první takovou verzi této slavné hry společnosti Nintendo. Jedna hraná adaptace vznikla už v roce 1993 s Bobem Hoskinsem coby Mariem a Johnem Leguizamem jako jeho bratrem Luigim. Tentokráte však má jít o animovaný snímek, kde hlas titulnímu hrdinovi propůjčí Chris Pratt. V dalších rolích pak zazní Anya Taylor-Joy, Charlie Day, Jack Black, Keegan-Michael Key či Seth Rogen a mnozí další.

All Quiet on the Western Front

česká premiéra: ještě nebylo oznámeno režie: Edward Berger

Klasický válečný román Ericha M. Remarqua, Na západní frontě klid, se jistě našel ve většině čtenářských deníků. A tak není divu, že vyprodukoval několik filmových adaptací, nejvýznamnější dvě jsou z let 1930 a 1979. Na letošek chystá svou vlastní verzi i streamovací platforma Netflix. Hlavní roli si zde zahraje Daniel Brühl.

Highlander

česká premiéra: ještě nebylo oznámeno režie: Chad Stahelski

V roli nesmrtelného Highlandera se před šestatřiceti lety proslavil Christopher Lambert, který by k nám měl zavítat v rámci třetího ročníku Comic-Con Prague. Kdo se této role ujme v nové verzi, jenž vzniká pod taktovkou režiséra Chada Stahelskiho (série John Wick), zatím ještě nebyl oznámeno. V jednu chvíli se dokonce spekulovalo, že si nového Highlandera zahraje Henry Cavill, o jehož účasti na snímku se údajně jednalo. Veškeré detaily jsou však prozatím přísně střeženy, a tak nezbývá než jen čekat a doufat, že se snímku letos dočkáme.

Chip ‚n Dale: Rescue Rangers

česká premiéra: ještě nebylo oznámeno režie: Akiva Schaffer

Před pár lety se Disneymu roztrhl pytel s hranými verzemi jeho slavných animovaných pohádek. Od Popelky, přes Aladina, Knihu džunglí či třeba Lvího krále až po Mulan, svých live action adaptací se dočkalo nemálo Disneyovských klasik. A letos by se k nim mělo přidat hned několik novinek. V první řadě tu máme nezbedné chipmunky Chipa a Dala známé především z animovaného seriálu Rychlá rota. Ti se dočkají napůl CGI a napůl hraného snímku, který bude k vidění skrze platformu Disney+.

Peter Pan & Wendy

česká premiéra: ještě nebylo oznámeno režie: David Lowery

Tam budou moci zájemci zhlédnout i nejnovější hranou verzi pohádky o Peteru Panovi. O tom bylo natočeno, kromě ikonických animáků a série o víle Zvonilce, již několik slavných snímků, jako třeba Peter Pan z roku 2003 či Hook. V novém filmu pak ztvární titulní hrdiny, Petera a Wendy, nováčci Alexander Molony a Ever Anderson, vílu Zvonilku Yara Shahidi a kapitána Hooka Jude Law.

Pinocchio

česká premiéra: ještě nebylo oznámeno režie: Robert Zemeckis

Na Disney+ pak vtrhne i jeden ze dvou připravovaných Pinocchiů. Ano, skutečně je to tak, aby toho nebylo málo, tak bychom se letos měli dočkat dokonce dvou nových verzí této ikonické pohádky (jako by nestačila ta předloňská Roberta Benigniho). Ta první, více Disneyovská, která bude k dostání skrze zmíněnou platformu, vzniká pod taktovkou režiséra Roberta Zemeckise a otcovskou postavu Geppetta si zde zahraje Tom Hanks. Po jeho boku pak stanou Luke Evans, Cynthia Erivo, Benjamin Evan Ainsworth, Joseph Gordon-Levitt, Keegan-Michael Key a Lorraine Bracco.

Pinocchio

česká premiéra: ještě nebylo oznámeno režie: Guillermo del Toro

Druhá letošní adaptace Pinocchia pak bude pravděpodobně krapet děsivější a surreálnější. Svou vizi zde totiž plánuje zrealizovat Guillermo del Toro. Ten vytváří stop motion verzi pohádky o dřevěném chlapci, který lže. Hlas titulnímu hrdinovi zde propůjčí nováček Gregory Mann, role Geppetta se pak ujme David Bradley. Další postavy tu pak nadabují Ewan McGregor, Ron Perlman, Tilda Swinton, Christoph Waltz, Cate Blanchett či Finn Wolfhard.

Sneakerella

česká premiéra: ještě nebylo oznámeno režie: Elizabeth Allen Rosenbaum

A na závěr se ještě krátce vrátíme na streamovací platformu Disney+, kde bude mít v tomto roce premiéru i další adaptace Popelky. Tato princezna se bezesporu pyšní nejvíce verzemi ze všech animovaných postav, a to přes tu z roku 2015, loňský muzikál od Amazonu, ikonickou Moderní Popelku s Hilary Duff přes naše Tři oříšky pro Popelku až po jejich vlastní remake z loňského roku. A jak to, tak vypadá, tak bez Popelky by to zkrátka nebyl ten správný rok, neboť Disney se pokouší o ještě další verzi, tentokráte nazvanou Sneakerella. Ta představuje trochu genderbend adaptaci, kde Popelkou je nadějný designér tenisek, který se zamiluje do dcery basketbalové hvězdy a magnáta vlastnícího teniskové impérium.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací