Filmové události #10/22: Proběhlo vyhlášení amerických SAG Awards i Českých lvů

Které filmy posbíraly nejvíce sošek?

Prestižní ocenění SAG bylo rozdáno. Své výherce už má i Český lev. Organizátoři Febiofestu odebrali cenu Emiru Kusturicovi. V Rusku bylo také pozastaveno promítání nového Batmana. Jason Momoa se představí v desátém Rychle a zběsile. Finální trailer nabídl Morbius. Je tu i ukázka ke třetím Fantastickým zvířatům. Akční teaser představil i Bullet Train s Bradem Pittem. A klip sdílela i netflixovská komedie The Bubble. Sci-fi Everything Everywhere All at Once má první plakát.

#10/22

Minulý týden odstartoval ve velkolepém stylu, v noci z neděle na pondělí totiž proběhlo předávání amerických filmových cen SAG Awards. Nejlepšími herci ve filmových kategoriích se stali Will Smith, Jessica Chastain, Troy Kotsur a Ariana DeBoses. Sošku za nejlepší ansámbl si odneslo drama V rytmu srdce a za kaskadéry pak bondovka Není čas zemřít. V televizní sekci pak uspěli Michael Keaton, Kate Winslet, Lee Jung-jae, Jung Ho-Yeon, Jason Sudeikis a Jean Smart. Z ansámblů pak zvítězila obsazení v projektech Boj o moc, Ted Lasso a Hra na oliheň.

O víkendu se pak také uskutečnilo naše vlastní tuzemské udílení filmových sošek Český lev. Nejlepším snímkem byl prohlášen Zátopek, který si také odnesl nejvíce cen. Z herců byli oceněni Václav Neužil, Pavla Gajdošíková, Oldřich Kaiser a Antonie Formanová. Ocenění za mimořádný přínos české kinematografii pak získal zvukař Ivo Špalj, který pracoval na dílech, jako jsou Kolja nebo Lotrando a Zubejda.

Z domácího dění je pak i další zpráva. Organizátoři Febiofestu v čele s jeho ředitel Fero Feničem se rozhodli odebrat čestnou cenu Kristián režisérovi Emiru Kusturicovi, kvůli jeho proruským postojům. Ty jsou v současné době velmi kontroverzní, a proto Fenič osobně vyzval Kusturicu k odevzdání udělené sošky.

Z podobného duchu je i další událost. Tvůrci nového Batmana se rozhodli pozastavit jeho promítání v Rusku, kvůli současné situaci. Toto přerušení by mělo být dočasné.

Jednoho DC hrdinu pak ztvárňuje i Jason Momoa. Ten se má objevit v desátém pokračování akční série Rychle a zběsile. V uplynulých dnech pak bylo potvrzeno, že Momoa ve snímku ztvární hlavního padoucha.

Co by to však bylo za týden bez trailerů. Jeden si připravili i tvůrci marvelovky Morbius. V té se představuje titulní protagonista, který je částečně upírem a často vystupuje jako záporák v komiksech o Spider-Manovi. V hlavní roli se zde objeví Jared Leto, po jeho boku si pak zahrají i Matt Smith, Jared Harris, Michael Keaton a další. Do kin se Morbius chystá již 31. března.

O týden později pak má naplánovanou premiéru i snímek Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství, který také představil novou ukázku. V té bylo poodhaleno něco málo z děje, který se má točit, jak již název napovídá, především kolem Albuse Brumbála a jeho rodiny.

V akcí nabytém teaseru se pak ukázal i Brad Pitt ve svém novém filmu Bullet Train. Jeho děj se točí kolem pěti zabijáků, kteří musí plnit své úkoly ve stejném vlaku. Kromě Pitta se zde pak objeví Joey King, Aaron Taylor-Johnson, Brian Tyree Henry, Michael Shannon či Logan Lerman. Premiéru pak má Bullet Train naplánovanou na letošní červenec.

Klip i plakáty pak sdílela i komedie The Bubble. Nový snímek režiséra Judda Apatowa vzniklý ve spolupráci s Netflixem se zaměřuje na skupinku herců, kteří jsou při natáčení filmu uvrhnuti kvůli covidu do karantény, ve které nyní musí snímek dotočit. I proto tvůrci nabídli hned dva plakáty: jeden ke skutečnému filmu, druhý k tomu fiktivnímu.

Barevný poster pak má i sci-fi Everything Everywhere All at Once. Objevit se zde mají například Michelle Yeoh či Jamie Lee Curtis. Příběh se zaměřuje na postarší čínskou imigrantku, která se vydává na dobrodružství, na němž může jako jediná zachránit lidstvo tím, že prozkoumá paralelní světy napojené na životy, jež mohla vést.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací