Filmové události #04/22: Známe nominace na Oscary i Zlatou malinu

Který loňský snímek bude nejlepší a který nejhorší?

Došlo k oznámení nominací na Oscary. Odhaleni byli i letošní adepti na Zlatou malinu. Snímek It Ends With Us má své obsazení. Hereckou posilu pak dostala i Netflixova komedie Family Leave. V traileru se pak představil film We Have a Ghost. Klip nabídl i chystaný seriál Daisy Jones & The Six. S ukázkou přišlo i pokračování Shazama. Sci-fi 65 se ukázalo v novém traileru. A ve videoklipu se představila čtvrtá řada seriálu Boj o moc. Na pražský Comic-Con pak dorazí hvězda z Hvězdné brány.

#04/22

Na začátku uplynulého týdne byly oznámeny nominace na prestižní filmové ceny Oscar. Nejvíce šancí na výhru, s 11 nominacemi, posbíralo sci-fi Všechno, všude, najednou. Spolu s ním se pak o titul nejlepšího filmu utkají snímky Na západní frontě klid, Avatar: The Way of Water, Víly z Inisherinu, Elvis, Fablemanovi, Tár, Top Gun: Maverick, Trojúhelník smutku, Women Talking. V hereckých kategoriích se pak střetnou Austin Butler, Colin Farrell, Brendan Fraser, Bill Nighy, Brendan Gleeson, Ke Huy Quan, Cate Blanchett, Ana de Armas, Michelle Williams, Michelle Yeoh, Angela Bassett nebo Jamie Lee Curtis. Zmíněné Na západní frontě klid pak obdrželo nominaci v kategorii Nejlepší cizojazyčný film spolu s reprezentanty z Argentiny, Belgie, Polska nebo Irska. Z animáku se o sošku utká Pinocchio Guillerma del Tora, Marcel the Shell with Shoes On, Kocour v botách: Poslední přání, Mořská příšera či Proměna. Slavnostní udílení 95. ročníku Oscarů se uskuteční 12. března a večerem provede Jimmy Kimmel.

O něco dříve pak byly představeny nominace na Zlatou malinu, která se uděluje nejhorším filmovým počinům uplynulého roku. Zde dostala nejvíce nominací Blondýnka, která se v kategorii nejhorší film utká spolu se snímky Good Mourning, The King’s Daughter, Morbius a Pinocchio. V hereckých kategoriích byl pak hned dvakrát nominován Tom Hanks, a to za své úlohy v Pinocchiu a Elvisovi, po boku Jareda Leta, Sylvester Stallone, Bryce Dallas Howard, Diane Keaton, Alicia Silverstone nebo Penélope Cruz. Rozdávání Zlatých malin proběhne jako vždy den před Oscary.

Své obsazení představil snímek It Ends With Us, který vzniká jako adaptace stejnojmenné novely. Ve filmu se podle nejnovějších informací objeví v hlavních rolích Blake Lively a Justin Baldoni. Lively (Super drbna, Nebezpečná laskavost) je také jednou z producentek, zatímco Baldoni (Tři kroky od sebe, Clouds) se ujme režie.  

Hereckou posilu má i Netflixova chystaná komedie Family Leave. Ta nabídne skutečně zajímavý ansámbl, který čítá jména jako Jennifer Garner, Ed Helms, Rita Moreno, King Bach, Paul Scheer, Emma Myers, Brady Noon, nebo Matthias Schweighöfer. Příběh se zaměřuje na čtyřčlennou rodinu, jejíž členové si jednoho dne vymění těla, a tak se musí spojit, aby se vydařil nejdůležitější den jejich životů a podařilo se jim dostat v práci povýšení, vyjednat nahrávací smlouvu, uspět v pohovoru na vysokou školu a zvládnout zkoušku do fotbalového týmu.

Kromě toho se pak v traileru představila sci-fi komedie We Have a Ghost, taktéž z Netflixovy produkce. Snímek sleduje rodinku, která se přestěhuje do nového domu, kde objeví ducha s temnou minulostí. Rodina se díky němu brzy stává internetovou senzací. Ruku v ruce se slávou ale přichází nevítaná pozornost ze strany státu. Film vstoupí na Netflix v druhé polovině února.

S ukázkou ke svému pořadu Daisy Jones & The Six přišlo i konkurenční Amazon Prime Video. Seriál sleduje vzestup titulní hudební skupiny na hudební scéně L. A. v 70. letech. Premiéru má projekt naplánovanou na letošní březen.

Nový trailer je tu i k chystanému pokračování Shazama. Ve snímku pojmenovaném Shazam! Hněv bohů se titulní hrdina bude muset spojit se svými sourozenci, aby porazili dcery boha Atláse. Snímek má vstoupit do kin již za necelé dva měsíce.

Ve stejnou dobu se dočká uvedení sci-fi 65. To sleduje pilota Millse, který po nouzovém přistání na neznámé planetě rychle zjistí, že se nachází na Zemi před 65 miliony let. Mills a další přeživší, Koa, mají na záchranu jediný pokus, a tak se musí při svém epickém boji o přežití vydat napříč neznámou krajinou plnou nebezpečných prehistorických tvorů. V hlavních rolích se zde objeví Adam Driver a Ariana Greenblatt.

První klip je tu také ke čtvrté řadě seriálu Boj o moc. Ten se zaměřuje na rodinu Royových, která řídí jeden z největších mediálních i zábavních konglomerátů na světě. Nová sezóna by měla být k vidění na HBO a HBO Max od 26. března.

Představitel patriarchy Royových, Brian Cox, pak zavítá i na letošní ročník Comic-Con Prague. V uplynulém týdnu byl oznámen další z hvězdných hostů, kterým je Richard Dean Anderson. Toho mohou znát fanoušci Hvězdné brány jako Jacka O’Neilla nebo coby Anguse MacGyvera z pořadu MacGyver. Čtvrtý Comic-Con Prague se uskuteční od 14. do 16. dubna 2023.  

(Foto: Comic-Con Prague)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací