Filmové události #17/24: V traileru se představil třetí Deadpool i horor Strážci

Novinky tu jsou i z domácího prostředí.

Organizátoři MFF Karlovy Vary odhalili první informace o letošním ročníku. Filmová filharmonie zahrála koncert s herní hudbou. V traileru se představili Deadpool & Wolverine. Novou ukázku má i horor Strážci. A první spot má i thriller Tiché znamení. Pokračování hororu 28 dní poté má nové herecké obsazení.

#17/24

Nejdříve tu máme novinky z tuzemska. Jsou tu první informace k 58. ročníku MFF Karlovy Vary. Organizátoři odhalili nové logo, které se sestává ze čtverce a tří kruhů, jako vždy se na něm podílelo Studio Najbrt. Zároveň také prozradili, že Cenu prezidenta letos převezme Ivan Trojan.

Cenu prezidenta MFF Karlovy Vary převezme Ivan Trojan a uvidíme digitálně restaurované Stíny horkého léta

V uplynulém týdnu se také odehrál další z letošních koncertů Filmové filharmonie, tentokráte na téma Games. Během večera zazněly melodie z her jako The Legend of Zelda, Mafia, Tomb Raider, Kingdom Come, God of War, Diablo, Baldur’s Gate nebo League of Legends. Celým večerem provázel Mikoláš Tuček a pozvání na koncert přijali i čeští autoři herní hudby Vladimír Šimůnek, Dominik Svoboda a Jan Valta stejně jako Nathan McCree, který stojí za skladbami k Tomb Raider.

První trailer tu pak máme ke třetímu pokračování Deadpoola. V sequelu pojmenovaném Deadpool & Wolverine sledujeme dva titulní hrdiny na cestě za záchranou MCU. Příběh se totiž poprvé odehrává ve filmovém světě Marvelu, oproti předchozím dílům. Ty natáčelo studio Fox nyní vlastněné Disney, stejně jako zbytek Marvelu. Kromě Ryana Reynoldse a Hugh Jackmana v hlavních rolích se tu dále objeví Emma Corrin, Morena Baccarin, Rob Delaney, Brianna Hildebrand nebo Stefan Kapičič. Do kina snímek vstoupí 25. července.

V ukázce se představil také horor Strážci. Ten se zaměřuje na osmadvacetiletou umělkyni Minu, která zabloudí v rozlehlém, dosud neobjeveném lese v západním Irsku. Když najde úkryt, ocitá se nečekaně vedle tří cizinců, které každou noc sledují a pronásledují tajemné bytosti. Premiéru má film naplánovanou na začátek června.

A do třetice tu máme i první spot ke thrilleru Tiché znamení. Režisérský debut herečky Zoë Kravitz se točí kolem Fridy, mladé servírky z L.A., která začne projevovat zájem o technologického podnikatele Slatera Kinga. Ti se společně vydávají na vysněnou dovolenou na jeho soukromý ostrov, kde se začnou dít podivné věci. Frida tak musí co nejdříve odhalit pravdu, pokud se chce odtud dostat živá. V hlavních rolích se objevují Adria Arjona, Geena Davis, Channing Tatum, Kyle MacLachlan, Haley Joel Osment či Christian Slater. Příběh bude k vidění od druhé poloviny srpna.

Na závěr tu pak máme novinky k pokračování hororu 28 dní poté režiséra Dannyho Boyla. Sequel pojmenovaný 28 Years Later má své obsazení, zahrají si v něm Jodie Comer, Aaron Taylor-Johnson a Ralph Fiennes. Další informace zatím nejsou známy, do kina by měl film vstoupit v příštím roce.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací