Filmové události #21/15: Reacher žije v minulosti, Kristen a mrtví, Godzilla nesnese plagiát

jack_reacher_posledni_vystrel_plakatŽádné zapomnění není věčné.
 
 
Na Jacka Reachera možná už mnozí zapomněli, brzy jej však určitě budou opět znát, jeho sequel má již přiděleného režiséra. Slavné návraty také plánují hrdinové Podfukářů a v dalším tažení by mohl pokračovat i Šílený Max. Dokonce i mrtví mohou o sobě dát vědět, jak se o tom poučíte od duchů a zombíků.
 

 
Šest nejlepších dokumentů

Na Cenu Pavla Kouteckého bylo letos nominováno těchto šest dokumentárních snímků: Jáma – obraz života ukrajinské rodiny v režii Jiřího Stejskala, Jenica & Perla – režisérka Rozálie Kohoutová se věnuje dvěma romským přítelkyním, K oblakům vzhlížíme – Martin Dušek proniká do světa jednoho tunningového nadšence, Lovu zdar! – Jaroslav Kratochvíl zachycuje loveckou vášeň tří mužů, Opři žebřík o nebe – Jana Ševčíková představuje všestranně angažovaného faráře, vlna vs. břeh – Martin Štrba se vrací do 80. let, aby znovuobjevil hvězdy slovenské fotografie. Výsledky 9. ročníku budou oznámeny v pondělí 8. června v Divadle Archa.

Kdo vrací Reachera do hry?

Pokračování thrilleru Jack Reacher: Poslední výstřel s Tomem Cruisem natočí režisér Edward Zwick (Poslední samuraj, Láska a jiné závislosti). Jack Reacher: Never Go Back je chystanou adaptací 18. knihy ze série Lee Childa. Jack se v ní vrací na velitelství své někdejší vojenské jednotky.

Klec u východu

Nicolas Cage se chystá na další spolupráci s Mikem Figgisem, za jehož Leaving Las Vegas získal v předminulém desetiletí Oscara. Snímek Exit 147 má sledovat několik prolínajících se příběhů, včetně zážitků Cageova policisty.

Dobrovolníci pro třetí trik

Lionsgate si musí být jisto úspěchem Podfukářů 2, neboť již teď začíná připravovat třetí thriller o zlodějských kouzelnících.

Srandičky a vrahouni příštích let

Ben Affleck nám v thrilleru The Accountant ukáže, že i účetní může být zabijákem 29. ledna 2016.

Arms & the Dudes přinese problémy dodavatelům zbraní Milesi Tellerovi a Jonahu Hillovi 11. března 2016.

29. dubna 2016 se z vesmíru do pozemských kin snese animák Ratchet & Clank. V ději známém z videohry vyzvou robot a mimozemšťan na souboj strašlivé Blargy, odhodlané postavit si novou planetu z trosek pustošených světů.

Druhý díl komedie Projekt X, tedy Projekt XX, nás překvapí zvrhlostí mladých 19. srpna 2016.

Sequel ke Světové válce Z představí druhé kolo války se zombíky 9. června 2017.

Nalaďte to na Coruscant!

Robert Iger, prezident společnosti Disney, naznačil během nedávné tiskové konference, že se možná v dohledné době dočkáme nových televizních kanálů, určených čistě pro vysílání obsahu ze světa marvelovských komiksů nebo Star Wars.

Šílený Max: Pustěji než obvykle?

Řádění Toma Hardyho v postapokalyptickém světě nemusí skončit Zběsilou cestou. Jako Šílený Max se možná vrátí v pokračování s podtitulem Wasteland (Pustina).

Nejlepší kamera na replikanty

Kameraman Roger Deakins (Vykoupení z věznice Shawshank, Tahle země není pro starý), dvanáctkrát nominovaný na Oscara, přiloží ruku k dílu při natáčení druhého Blade Runnera. S jeho režisérem Denisem Villeneuvem spolupracoval již na thrilleru Zmizení a krimifilmu Sicario.

Scénáristiconi

Sequely a spin-offy v sérii Transformers naverbovaly tým scénáristů. O roboty z Cybertronu se postarají Robert Kirkman (komiks Živí mrtví), duo Art Arcum a Matt Holloway (Kat: Válečná zóna), Zak Penn (Neuvěřitelný Hulk, Ready Player One) a Jeff Pinkner (seriál Ztraceni).

Gunt a případ vadných genů

Ať si Země zítřka říká, co chce, pochmurná budoucnost nikdy neunaví. O filmové zpracování se nově přihlásila sci-fi detektivka Genus. Spisovatel Jonathan Trigell poskytl bohatým Britům budoucnosti možnost geneticky zdokonalovat své potomky. Z těch méně majetných a dokonalých je pak lůza ve ghettu na nádraží King’s Cross. Společnost jako stvořená pro vraždy a vyšetřování detektiva Gunta.

Pratta nikdo nevolal

Chris Pratt popřel spekulace o chystaném spin-offu ke Krotitelům (Krotitelkám) duchů, v němž by se měl objevit s Channingem Tatumem. Podle jeho vyjádření jde o „kecy“.

Božsky oblečené přízraky

Mrtvým se ovšem nevyhne Kristen Stewart (Twilight sága). Personal Shopper bude duchařským příběhem z módní scény v Paříži.

Kolosální žaloba

Jak jste si mohli přečíst již minule, (viz Filmové události #20/15) Anne Hathaway bude ve filmu Colossal hrát ženu, která myšlenkami kontroluje příšeru ničící Tokyo. Očividná asociace se nelíbí vlastníku Godzilly. Společnost Toho podala žalobu na společnost Voltage Pictures a režiséra/scénáristu Nacho Vigalonda.

Zazvonil zvonec a pohádka začíná

Celovečerního vyprávění svého osudu se dočkala již temná víla Zloba, nyní to samé připravil Disney i pro Zvonilku. Hranou obdobu přítelkyně Petra Pana ztělesní Reese Witherspoon a to v „příběhu, který neznáme“.

Říše mrtvých

Studio Demarest chce do éteru vyslat televizní seriál podle komiksů od „mistra zombií“, režiséra George Romera. Ve světě patnáctidílného titulu Empire of The Dead je Manhattan uzavřen v karanténě před masivní zombie apokalypsou. Přesto se nedá mluvit o bezpečí, zvláště když zombie král uzavře spojenectví se zombie kmotrem. Vedle mozkožroutů se v komiksu vyskytují i upíři.

Divočák, přirozený nepřítel želv

Nové Želvy Ninja skutečně chtějí konečně přinést do hraného světa roztodivné oblíbence z prvního seriálu. V příštím létě uvidíme minimálně Trhačova poskoka Bebopa, mutagenem změněného na křížence s prasetem bradavičnatým. Stejně jako v animaci bude Bebop původně Afroameričan, konkrétně herec Gary Anthony Williams, známý hlavně účinkováním v televizních pořadech a propůjčováním hlasu animovaným postavám. Na obsazení nosorožce Rocksteadyho zatím nedošlo.
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací